Fő tartalom átugrása

A brunch, amit lehetetlen végigkóstolni

| BA - VT | Terülj, terülj!

Gazdag szusiválaszték, tökéletesre készített steak, zavarba ejtő desszertkínálat és előzékeny kiszolgálás várja mindazokat, akik a Matild Palace éttermét, a Spago by Wolfgang Pukcot választják brunchozásuk helyszínül. Az étterem ráadásul az előttünk álló hetekben nemcsak vasárnap, hanem az ünnepnapokhoz kapcsolódva is várja a budapestieket brunchra.

 

A Matild Palota (angolul Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest) magas színvonalú éttermében, a Michelin Guide által ajánlott Spago by Wolfgang Puckban a vasárnapi brunch (12 és 15 óra között) hagyományosan több mint egy étkezés. Lassú, többfogásos, ráérős rituálé, ahol a vendégek nemcsak ételeket kóstolnak, de a hely egyedi hangulatában is elmerülhetnek. Érdemes egy keveset diskurálni a csodálatos hallban, mielőtt étkezünk! A látványkonyhában készülő ételek, a szezonális alapanyagok és a desszertpult ugyancsak az ünnepi lelassulást szolgálják.A Spago kínálta brunch egy ideje már felkerült a budapestiek mentális térképére. Nem lelőve a poént: a magunk részéről teljes mértékben megértjük, miért kedvelik a fővárosiak a szolgáltatást.2spago 01Az adventi időszakban ráadásul ez az élmény még különlegesebb formát ölt: a Gault&Millau által két szakácssapkával díjazott Spago by Wolfgang Puck ugyanis változatos, tematikus brunchokkal készül, rendhagyó módon nemcsak vasárnaponként, hanem hétköznapokon is. De ne szaladjunk előre!spago 02A szállóvendégek hatvan százaléka az Egyesült Államokból érkezik, de sok a német, az olasz turista is, mindezt mi is érzékeljük: körülöttünk lévő asztalok irányából jobbára angol társalgásokat hallunk. Helyet foglalva proseccóval kínálnak; a limonádé frissen facsart narancslével készül, kellemes, nem hangos zene szól – remek a nyitány.2spago 04A brunch során leves, hideg és meleg előételek, saláták, számos főétel, desszertek, gyümölcsök és sajtok alkotják a választékot. Az előételeknél azonnal kellemes meglepetéssel találkozunk: az első pultnál ugyanis a japán konyha ízeit fedezhetjük fel. A sushikat japán szakács kínálja, a hölgy beszél magyarul, és egyedi kívánságokat is teljesít, ha módjában áll. Nekünk például sárkánnyal pörköli meg kicsit a nyers halat.2spago 02A meleg előételek közül bundázott rákot, buggyantott tojást, mini hamburgert kóstolunk, mind hibátlan. A Márton-naphoz kapcsolódva örömmel tapasztaljuk, hogy libás ételek közül is válogathatunk. Értelemszerűen e fogások később nem (biztos, hogy) szereplenek majd a kínálatban, ám azért tartjuk fontosnak beemelni a tudósításba, mert az igényességet jól példázzák.2spago 06A ludas kása elképesztően aromagazdag, komplex ízélmény jellemzi. A libazúzapörköltben a zúza tökéletesen letisztított, puha, az étel szaftja eszményi. Külön piros pont a konyhának a karikára vágott erős paprikáért.spago 07 A testesebb falatok felé fordulunk: sült libacomb, mangalica szűzérme és steak vár, utóbbi kettőt meg is kóstoljuk. A húsokat egyben sütötték meg, abból szeletelnek, amikor a vendég rendel belőle. Akkor rápirítanak kicsit a grillrácson. Mindkét hússzelet markáns és príma, nemkülönben a kétféle jus; közöttük a különbség, hogy az egyik borókával ízesített. A steakhez és a zúzához 2020-as Jammertal Cabernet Franc-t töltenek a poharunkba. Tökéletes választás.spago 108Itt kell szót ejtenünk a szervizről: nem túlzás, ha azt állítjuk, Budapest egyik legjobb csapatával találkozunk, akiknek előzékenysége, magas szintű szakmai tudása már-már zavarba ejtő. Ahogy a desszertpult választéka is: monodesszertektől, tortaszeleteken át a mini kürtős kalácsig számos tétel közül választhatunk. Ráadásul friss goffrit is sütnek, kétféle toppinggal kérhetjük. Egy tábláról még lépesmézet is kanalazhatunk.2spago 03Külön öröm, hogy a különböző sajtokat, gyümölcsöket szabadon kombinálhatjuk. A brunch végén beszélgetünk még a bárban egy kicsit, ahol fantasztikus a whiskyválaszték és számos izgalmas koktél vár a vendégekre. Teljes a kikapcsolódás élménye.spago 216Az ünnepi szezont november 30-án a Hálaadásnapi Brunch nyitja, a hálaadás klasszikus ízeivel. December 7-én a Mikulás Brunch hozza el a gyermeki örömöt, míg december 14-én és 21-én az Adventi Brunch az ünnepre hangolódás varázsát fokozza.2spago 08December 25-én, csütörtöki napon, az immár hagyományos Karácsonyi Brunch várja a vendégeket, hogy az ünnep fényét közös élménnyé formálja, december 28-án pedig a Farewell Brunch kínálja az év utolsó ilyen eseményét. Végül január 1-én, szintén csütörtökön, az Újévi Brunch a stílusos évkezdést ünnepli.