Skip to main content

„Brazil” menü a Barakában

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Főzött már privát séfként, food truckban és két Michelin-csillagos étteremben is. Bármilyen műfajról legyen szó, mindig a tökéletességre törekszik, a lehető legmagasabb gasztronómiai élményt kívánja nyújtani. Ő André Bicalho, a Baraka étterem új séfbüszkesége.

 

Baraka André Bicalho 01Különleges nyári étlappal mutatkozott be a francia-ázsiai fine dining konyha képviselője, a Baraka. Az étterem új séfje, a brazil származású André Bicalho már kisgyermekkora óta a főzés szerelmese: Brazíliában nagymamájával eltöltött közös konyhai emlékek szenvedéllyel töltötték fel, szeretet járja át a szívét, ha az ételekre gondol.

Pályafutása során számos világvárosban élt, főzött Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban és természetesen t Brazíliában. A különböző országok és gasztrokultúrák erősítették konyhaművészetében a fúziós szemléletet, ezért a különböző kultúrákra folytonos inspirációforrásként tekint.

Főzött food truckban, privát séfként egy diplomata család mellett, valamint két Michelin-csillagos étteremben, a Villa Renée Lalique-ban, ahol Jean-Georges Kleintől, a 3 Michelin-csillagos séftől tanult. – Szenvedélyem, hogy az ízek csokrából gyönyörű ételeket készítsek, amelyek boldoggá teszik az embereket – vélekedett hitvallásáról a séf az étterem honlapján. Hogy André Bicalchonak ez mennyire sikerült, arról az ínyencek meggyőződhetnek, ha megkóstolják első magyarországi étlapját.

Baraka szent jakab

 

A menüsorban többek között olyan ételköltemények találhatók, mint a fehér paradicsom-kókuszleves, vörös curryvel, mozzarellával; a pirított Szent Jakab kagyló, bok choy, paraj, champonzu, wasabi körítéssel; az új-zélandi bárány, Tokyo sör, cukkini, lime, koriander, fekete fokhagyma kíséretében vagy a különböző citrom textúrák, fekete olívabogyóval, kaffir lime-mal.

Fotó: Baraka, André Bicalho

Címkefelhő