Fő tartalom átugrása

Legendás szakácsokat díjaztak

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán átadták az idei Pro Gastronomia díjakat, idén Kalla Kálmán, dr. Kiss János és Thomas Keller, míg az ifjúsági díjat Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója érdemelte ki.

 

A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense alapította 2018-ban a magyar gasztronómia népszerűsítésére, illetve a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére.

pro gastro 02

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan - ifjúsági díjként - átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.
A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa és Segal Viktor, chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

Idén a díjat Kalla Kálmán, a Gundel étterem (1991-2006 között) legendás séfje; dr. Kiss János, a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje; valamint Thomas Keller (aki az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két éttermét is három Michelin-csillaggal ismerték el) kapta.

pro gastro 01

Kalla Kálmán, Lugasi Andrea, Kiss János, Czompa Fanny és Dr. Sándor Dénes (b-j)

Az ifjúsági díjat Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója érdemelte ki, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi's cukrászdában.

 

Címkefelhő