Fő tartalom átugrása

Kocsonya, koncert, főzőtanfolyam

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Feltartóztathatatlanul közeleg a karácsony, már a második gyertya is ég az adventi koszorún. Látva a tornyosuló feladatokat, belefutva az év végi hajtásba sok családban ilyenkor gondolkodnak el, mi legyen a karácsonyi menü, részben vagy egészben ne rendeljenek-e inkább? Elutazzon-e a család az ünnepekre, és ha igen, hová, mikor? Összeállításunkkal azoknak kívánunk kedveskedni, akiket hasonló kérdések foglalkoztatnak.

 

A II. kerületi Madragóra étterem évek óta készül klasszikus és különlegesebb, otthon egyszerűen befejezhető, friss karácsonyi ételekkel, hogy a házigazdák lenyűgözhessék vendégeiket, egyben megkönnyítsék a szentestére, karácsonyra való készülődést. Ételeiket december 23-án lehet átvenni az étteremben, vagy akár házhoz is szállítják díszcsomagolásban.

Annak érdekében, hogy az ételeket lehető legmagasabb minőségben lehessen felszolgálni minden esetben el kell végezni egy-egy egyszerű befejező műveletet. Ahhoz, hogy senkin se tudjon kifogni az elkészítése, bombabiztos leírásokkal készül a Mandragóra csapata.

karácsonyi ossz mn 02

Sipos András séf fogásai

Ponty halászlé, gyufatészta (0,5l, 12 dkg pontyfilével)

A halászlevükön sokáig kísérleteztek, míg végül kialakult a saját stílusuk. Nagyon tiszta és koncentrált ízű léhez adagonként több mint 40dkg halat használunk fel. Prémium minőségű, hazai tenyésztésű Akasztói szikipontyból készül. Húsa alacsony zsírtartalmú, nagyon tiszta ízű.

Kacsamáj paté (~15 dkg)

Az étterem egyik signature fogása, ami nélkül nem készülhet étlap, ami nem más, mint a selymesen lágy, csodálatosan krémes kacsamájpástétom. Kis üvegekbe csomagolják, hogy hosszan friss maradjon.

Malackocsonya

A kocsonya igazi téli étel. Az orrával előre túró, s ezáltal pozitív jelentéstartalommal felruházott disznóból készült kocsonya igazi szilveszteri ételként szerepel a köztudatban. Ugyanakkor az ország egyes részein, az éjféli miséről hazatérve karácsonyi ételként is kedvelt. A néphagyomány szerint a lányok pedig még a kocsonyacsontnak is nagy jelentőséget tulajdonítottak, s sokfelé úgy vélték, hogy az udvarra zimankós téli estén kitett kocsonyacsontot, ha a kutya reggelre elviszi, akkor bizony erősen kilátásban van a lakodalom az új esztendőben.

karácsonyi ossz mn 03

Töltött káposzta mangalicából

A savanyú káposztát jól bevált helyről, Kárpáti Renáta vecsési őstermelőtől vásárolják, míg a mangalicát Kovács Tamás válogatja az étteremnek, aki sokáig a Szomor Farm húsüzemének vezetője volt és jól ismeri a hazai mangalicatenyésztőket. A töltött káposzta klasszikus recept szerint készül, a családok kedvence!

Egészben sült pecsenyekacsa, jus-vel (3-4 főnek)

Amennyiben szeretné elkápráztatni családját, vendégeit, nem hiányozhat a karácsonyi asztalról Sipos András séf csodálatos sült kacsája. Az ételt úgy készítik elő, hogy már csak a befejező mozzanatokat kelljen elvégezni otthon, amelyet pontos instrukciókkal tesznek bombabiztossá. Így a Mandragóránál garantálják, hogy fantasztikus, frissen sült étel élményében lesz része a család minden tagjának. A nyers kacsa súlya 2,5-2,8 kg.

Kacsamájjal, aszalt szilvával töltött pulya, bacon fonatban (~70 dkg, 3-4 főnek)

Családi receptet turbózott fel egy kicsit Sipos András séf. A pulykasült baconbe klasszikus fonással tekerve készül, így garantáltan szaftos marad. Otthon már csak a sütőbe kell betenni és csodálatos eredmény.

karácsonyi ossz mn 01

Köretek:
• Lilahagymás burgonyasaláta (~70 dkg, 3-4 főnek)
• Párolt lilakáposzta (~40 dkg, 3-4 főnek)
• Héjában sült burgonya, rozmaring (~60 dkg, 3-4 főnek)
• Marokkói édesburgonya saláta, csicseriborsó, gránátalma (~60 dkg, 3-4 főnek)

KARÁCSONYI DESSZERTEK
• Csokoládétorta – brownie, fehércsokoládé mousse (8 szelet)
• Zserbó (50dkg)
• Csokoládészalámi magokkal (~50dkg)

Előrendelési határidő: december 20. Átvétel dátuma: december 23.
Rendelni a +36 20 532-8993 vagy +36 1 202-2165, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

Akik akár távolabbra is elutaznának, számukra ideális helyszín lehet a zalakarosi Hotel Aphrodite. A szálloda étterme és a konyhája a hotel büszkesége, ahol a a vendéglátóhely mintagazdaságának köszönhetően igazi házi alapanyagokból készült zalai ételeket kínálnak a kulináris élvezetek iránt érdeklődőknek. Vagyis az étterem titka az ételek alapanyaga, amelyek a saját mintagazdaságból, a hoteltől 3 kilométerre lévő Garabonciás Farmról származnak. A farmon zöldség-, gyümölcs- és gabonatermesztés, valamint állattenyésztés folyik több mint 8 hektáron.

Így a vendég igazi házi tojásból kérhet tükörtojást, valódi, házilag füstölt és érlelt sonkából és kolbászból fogyaszthat a reggeli étkezés során, ahogy megkóstolhatja a házi tejet, a házi túróból készített körözöttet, a házi joghurtot, a füstölt húsokat és a házias kövesztett szalonnát.

karácsonyi ossz ap 02

A Garabonciás Farmon az állatok kifutóban, szabadon mozoghatnak, a közérzetük összehasonlíthatatlanul jobb, mint a szűk ketrecekben tartott egyedeké. Az állatok takarmányát is a farmon termesztik és saját keverőben készítik elő a jószágoknak. Nem használunk vegyi adalékanyagokat, hozamfokozókat, az állatok táplálása teljesen természetes. A szálloda teljes hús- és tejtermék igényét fedezi a farmon tartott állatállomány. A töltelék és füstölt árut vágóponton állítják elő, természetesen kizárólag a farm saját állatainak felhasználásával. Az állatállományt szürkemarhák és szarvasmarhák egészítik ki, amelyek a szálloda svédasztalára tartósítószer-mentes tejtermékeket biztosítanak.

A szálloda látványkonyhájának szakácsa a vendégek előtt készíti el a „kapirgálós” csirke tojásából a „jó reggelt” finomságokat! A nem szokványos étlappal az édesanyák főztjének feledhetetlen házias ízeit hozzák vissza vendégeknek, akiket zalai ételspecialitásokkal kényeztetnek, mint például a krumplis prósza, a dödölle, a ’karosi túrófánk, a szarvaspörkölt, a krumplirózsa vagy a rakott padlizsán.

Sőt, a szálloda vezetésének sikerült néhány régi receptre is rábukkannia, így igazi ritkaságokat is kínálnak. A konyhán dolgozó hölgyek előbb voltak háziasszonyok és csak aztán képezték át magukat szakáccsá, így alakulhattak ki azok a hamisítatlan zalai, házias receptek, amelyek semmilyen más szállodai étterem kínálatával nem lehet összevetni.

karácsonyi ossz ap 01

A 200 fő befogadására alkalmas étterem ideális megoldás különböző rendezvényeknek (esküvők, születésnapi partyk, ünnepségek, tanfolyamok és konferenciák) megtartására. Rendezvényszervezéssel kapcsolatban a szálloda kéri, bizalommal vegyék fel velük a kapcsolatot.

A szálloda, a Garabonciás Farm és 7 vezér Történelmi Kalandpark nem csupán kellemes időtöltést, hanem „szórakozva művelődést” is ígér a család minden tagjának. Nagyon sok szülő álma, hogy a nyaralás alatt néhány órára, lelkiismeret-furdalás nélkül rábízhassa valakire gyermekeit és lazíthasson kicsit. Ebben szeretne segíteni a szálloda Garabonciás Farm és 7 vezér Történelmi Kalandparkja, amely Zalakarostól mindössze 3 kilométerre fekszik, séta- és kerékpárúton egyaránt könnyedén megközelíthető. Aki szeretné, stílusosan, szekérrel is meglátogathajta a farmot, amely a hotel bejáratától naponta 10:00 és 13:30-kor indul.

A 7 vezér Történelmi Kalandparkban tematikus programok segítségével a kicsik és nagyok egyaránt játszva tanulhatnak: állandó kiállítás segítségével a honfoglalással és az 52 magyar király arcképcsarnokkal ismerkedhetnek meg.

Közkedvelt program a lovaglás, a pónilovaglás, az íjászat, a kocsikázás ekhós szekéren, az állatsimogatással egybekötött farmlátogatás (akár idegenvezetővel is) és a modern kor vívmányait is a pihenési formák lehetőségei közé csempészve elektromos gokartozás. Hét jurta, vár, magház is várja az idelátogatókat.

Karácsonyi és a két ünnep közötti programok

December 24.

Forralt bor és puncs a teraszon a kisebbeknek kakaóval, valamint forró teával és házi bejglivel várják az ünneplőket. 17 órától ünnepi vacsora, 19 órától a Prima-díjas Kuna Testvérek csodálatos karácsonyi műsora. A Kuna Testvérek 30 éve zenélnek együtt, az elmúlt 10 évben közel ezer koncertet tartottak, a karácsonyi koncertjükön is csodálatos, emelkedett hangulatot teremtenek majd, még inkább az ünnepekre hangolva a hallgatóságot!

December 25.

Forralt bor és puncs a teraszon, a kisebbeknek kakaóval, valamint forró teával és házi bejglivel várják az ünneplő vendégeket.
Ünnepi vacsora 17:30-tól 20:00-ig, közben 19 órától Erdélyi Csilla Sheela – Angyalok Szárnyán című műsora.

December 26.

14-től 15-óráig narancsos-fahéjas szauna.
Forralt bor és puncs a teraszon, a kisebbeknek kakaóval, valamint forró teával és házi bejglivel várják az ünneplő vendégeket.

December 27.

Forralt bor és puncs a teraszon, a kisebbeknek kakaóval, valamint forró teával és házi bejglivel várják az ünneplő vendégeket.
19 órától: „Szóljon hangosan az ének” zenés előszilveszteri műsor Mészáros Adél, Várnai Adrienn és Ondrik János részvételével.

karácsonyi ossz ap 03

December 28.

Forralt bor és puncs a teraszon, a kisebbeknek kakaóval, valamint forró teával és házi bejglivel várják az ünneplő vendégeket.

19 órától Viola & Ádám időutazás című műsora. Színes dalválasztékukkal és közvetlenségükkel felejthetetlen élményt nyújtanak minden korosztály számára.

December 29.

Forralt bor és puncs a teraszon, a kisebbeknek kakaóval, valamint forró teával és házi bejglivel várják az ünneplő vendégeket.
19 órától Bódi Bettina műsora.

A hosszúhetényi Hosszú Tányérban karácsonykor és szilveszterkor is a korábbi, hétfogásos menüsort lehet megkóstolni, annyi változtatással, hogy Horváth Attila séf a snack falatokat és a petit fours-okat az ünnephez igazítja. Az étteremben egyébként elérhetők 10 és 20 ezer forintos utalványok is, amelyek pompás ajándékok lehetnek egy foodie-nak.

karácsonyi ossz ht 04

December 28-án, aprószentek napján 11:30-tól főzőprogramot is rendez az étterem gyerekeknek. Ahogy korábban, az idei téli szünetben is megtartják a gyerkőcökkel közös főzést konyhában. A 3 órás program során a legkisebbek is megismerhetik az éttermet, a Hosszú Tányér filozófiáját, megismerkedhetnek alapanyagokkal és elkészítenek Horváth Attilával három fogást. 

karácsonyi ossz ht 03

A maximális létszám 6 fő. A program ára: 19.900 forint/fő – ami karácsonyi ajándéknak is ideális lehet, és ajándékutalványként is megvásárolható.

karácsonyi ossz ht 02

Jelentkezni emailben vagy telefonon lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy telefonon a +36 30 445 3033. Jelentkezési határidő: 12.23.

(x)

Címkefelhő