Skip to main content

Négy az egyben Hosszúhetényben

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Új koncepcióval várja a vendégeket a Baranya megyei Hosszúhetényben működő Hosszú Tányér Gourmet-udvar. A váltás elsődleges célja, hogy kiaknázzák a környékbeli alapanyagokkal dolgozó konyhában rejlő lehetőségeket. Tartsanak velünk, fedezzék fel a hetényi négyes ikreket, az egymást kiegészítő, de saját arculattal rendelkező Hosszú-helyet. 

 

A négyes egységgé bővült vendéglátóhely-komplexum Hosszúhetény központjában, a Zengő lábánál található. A vendéglátóhelyek egy közös udvarra nyíló, régi épületben várják a településre látogatókat. Az utcáról a Hosszú Kávé épülete látszik, amely már 2015 óta működik.hosszutanyer 03

A Hosszú Kávéban nem csupán feketét lehet kortyolni a hely egy nyüzsgő és színes közösségi tér, ahol kézműves sütemények mellett gyakran programok is várják a betérőket.

htanywe uj 01

Az udvaron áprilisban új egység nyílt: a Hosszú Lépést gyakran veszik célba a túrázók, ugyanis minden hétvégén kétféle túramenüvel várják a természet szerelmeseit. Teraszán reggelit is elkölthetünk, rántotta vagy bundás kenyér kíséretében hallgathatjuk a madárcsicsergést. A kávézó és a Hosszú Lépés egyaránt gyermek- és kutyabarát.htanywe uj 05

A Hosszú Tányér étterem a gasztroudvar ékköve, ahol a tányérokra gourmet fogások kerülnek. Az étterem csupán öt asztallal működik, ezért időben kell helyet foglalni, csak így juthatunk asztalhoz. Az ételekhez hosszúhetényi borászok tételeit ajánlják. Az épület kialakításából adódóan a Hosszú Tányérban lehetőség nyílik betekinteni a konyhába.

htanywe uj 03htanywe uj 04Az étteremvezető Márton János, aki hosszú éveken keresztül dolgozott Dél-Tirolban 4 és 5 csillagos szállodákban, itthon pedig a szép emlékű pécsi Susogóból ismerhetik a vendégek. Deák Lajos séf ugyancsak a Susogóban, valamint a MÁK Bistroban szerzett tapasztalatokat. Kreativitásukat és tehetségüket közös alkotómunkával fejezik ki, ígérik a tulajdonosok. Az induló étlap desszertjeit Bérces-Nagy Zsuzsanna desszertcukrász álmodta meg.

A negyedik ajtó mögött a polcokat talál a vendég, amelyeken saját készítésű házi savanyúságok, stifolder, sonka, kolbász, lekvárok sorakoznak, úgy ahogy azt nagyszüleink éléskamrájában láttuk. Ez a Hosszú Kamra. Mind a négy helyen hangsúlyosan helyi alapanyagokat használnak, illetve saját terméket állítanak elő, szem előtt tartva a fenntarthatóságot.

htanywe uj 07

– Hiszünk abban, hogy a különböző célcsoportokat kiszolgáló, de azonos standardokat képviselő vendéglátóhelyeinken mindenki megtalálja a kedvére való ételt, italt, a távolabbról érkezőknek pedig be tudjuk mutatni régiónk és falunk ízeit, gasztronómiai értékeit – vallja Hosszú Franciska tulajdonos.

 

Címkefelhő