Skip to main content

Medvefalka csábítja étterembe a vendégeket

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

A ZONA éttermet ellepték a mackók! Persze nem a veszedelmes erdei fenevadak, hanem aranybarna plüssmacik. A medvékből álló társaság gyakorta ücsörög az étterem látványteraszán, „élvezik” a vénasszonyok nyarát, és egyszeribe róluk és a vendéglátóhelyről beszél az egész város.

 

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívánták a játékmackókkal megoldani az étteremben, úgy érezték, a macik sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvenni asztaloktól. És milyen igaz! Arra az étterem vezetése sem számított, hogy ennyi mosolyt csalnak majd az arra járók és a vendégek arcára. Bár a plüssmacik ötlete a párizsi vendéglátós kollégáktól származik, a ZONA-nál is úgy tartják, hogy tanulni a jóktól sosem szégyen.zona 03A szeretni való plüssök olyan népszerűen lettek, hogy sokan készítenek velük közös képeket, sőt többen említették már a ZONA dolgozóinak, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak a ben mindennapi társaságról és látni szerették volna őket. Több külföldi azonosítja a macikkal a ZONA-t, ami ezekben a vendéglátásnak a legkevésbé sem kedvező időkben igen jól jön.

zona 04

A ZONA 2015-ben az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepel a melegen ajánlott, úgynevezett „Plate” kategóriában. Az étteremben egyébként a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket munkatársak és senkit nem bocsájtottak el. Emellett az újranyitást követően átalakították az étlapjukat, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít a séf, Kovács Levente. Aki egyébként a patinás Gundel iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását.

zona 01

Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik, persze örömmel és tisztelettel veszi, amikor ilyenekben részesül. A séfnek az elégedett vendég, a ZONA-élmény átadása a legnagyobb elismerés. Munkájában egyszerre lelhető fel a klasszikus és a modern konyha, különösképpen a honi ízvilág jegyei. A ZONA-ban azt vallják: kulturális küldetésük a hazai vendéglátós hagyományok felélesztése, így minden este élő zenével várják vendégeket, ahogy a korábbi évtizedekben, mi több, már a századelőn is megszokott volt a fővárosban.

 

Címkefelhő