Skip to main content

Történész vacsoraest spanyol ételekkel

| Sárréti Anita | Terülj, terülj!

Nagy sikert aratott az El Asador de Pata Negra étteremben tartott Spanyol vacsoraest & Late Night Show, ahol minőségi spanyol ételeket és italokat kóstolhattak a vendégek, izgalmas történeti előadással fűszerezve. A közönség mintha Spanyolországba csöppent volna, úgy élvezhette a mediterrán hangulatot. Az Instant Nights rendezvénysorozat keretein belül ezúttal Katona Csaba történész partnere Kerékgyártó Zoltán, executive chef, a helyszín konyhafőnöke volt.

 

Prémium italok kóstolója, hispán gasztrokultúra, páratlan ízvilágú ételek, vérpezsdítő spanyol zene – ez jellemezte a Spanyol vacsoraest & Late Night Show-t, amelynek az El Asador De PataNegra adott otthont a közelmúltban. – Egy különleges, egészestés szórakozást kínáló rendezvénysorozatot szervezünk hétről-hétre, amelyek kiváló hangulatban telnek – fogalmazott Ureczky Balázs, az Instant Nights alapítója és vezetője. spanyol est 03

Csapatukkal sokat dolgoztak azon, hogy Katona Csaba érdekes történetei mellett a kóstolt ételek és italok kifogástalan minőségűek legyenek. Egy olyan szórakozási alternatívát szerettek volna kínálni vendégeknek, ahol több műfaj is találkozik. Céljuk, hogy az érdeklődők úgy tekintsenek rájuk, mint arra a "legjobb barátjukra", akivel garancia a fergeteges hangulatú szórakozás. Egyszerűen azért, hogy "csak" jólérezzék magukat.

spanyol est 04

Katona Csaba

Ezen felül, különösen nagy hangsúlyt kapnak a történelmi és irodalmi történetek, amelyeket az adott hely ital és/vagy étel kínálata egészítenek ki. Előfordul, hogy dupla eseményt hirdetnek, mint például az El Asador De Pata Negrában is. A spanyol esten Kerékgyártó Zoltán executive séf jóvoltából olyan különleges ételeket kóstolhatott a közönség, mint a tőkehalforgács feketeolíva-krémmel, paradicsommal, a cseresznyés gazpacho kecskesajt fagylalttal, a lazacsteak tölgyfadeszkán sütve vagy az ibériai sertésnyak.

spanyol est 05

A következő eseményre 2020. október 10-én kerül sor a Lockban, melynek címe: Whisky Late Night Katona Csabával és Ambrus Attilával. A különleges kóstolóestén megismerkedhetünk öt fajta különleges whiskyvel, amelyek történetét Katona Csaba, történész mutatja be humoros történeteken keresztül. Az esemény azért ígérkezik különlegesnek, mert a vendégek megtudhatják, mi köti össze az italt és az egykori bankrablót.

spanyol est 01

Fény derül az ital nevének eredetére, kialakulására, és arra is, hogy mi a különbség az ír és a skót whisk(e)y között. Az erős alkoholról szóló történeteket a Viszkis rabló, vagyis Ambrus Attila egészíti ki sajátjaival. Mesél majd életéről és tapasztalatairól, elmondja szökése történetét, de azt is, miért nem járható út, amit ő egykor választott. Megtudhatjuk, hogyan él ma, miként tudott visszailleszkedni a társadalomba, mint törvénytisztelő polgár.

 

Címkefelhő