Skip to main content

Fókuszban a gombóc, a kaviár és a pezsgő

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Pár hét és újra megnyitja kapuját Magyarország legmenőbb gasztronómiai rendezvénye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál. Május 17-20. között a Millenárison világsztár séfek, Michelin-csillagos magyar éttermek, és az ország legjobb vendéglátóhelyeinek különlegességeit kóstolhatjuk meg. Idén Regős Bendegúz kedvence, a gombóc, valamint a kaviár lesz a fő téma.

 


Pünkösd hétvégéjén a gasztronómia szerelmesei újra a (megújult) Millenárisra zarándokolhatnak, ahol az OTP Bank Gourmet Fesztivál idén is felvonultatja az ország legjobb éttermeit, valamint kiváló cukrászdákat és pincészeteket. A Gourmet Fesztivál három napja alatt fárasztó utazás nélkül kóstolhatjuk végig az ország legjobb vendéglátóhelyeit. Idén is ott lesznek a főváros Michelin-csillagos éttermei, a vidék legjobbjai, mi több, ezúttal számos, eddig a Gourmet Fesztiválon még nem látott étterem is bemutatkozik.

emile2

A Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a séfeket, hogy a saját ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel a saját értelmezésükben. Tavaly az eper és a mangalica került a középpontba, az idei rendezvényen főszereplője a gombóc és a kaviár, amelyek mellé ezúttal egy ital is társul, a pezsgő. – A Gourmet Fesztivál célja, hogy továbbra is az első számú gasztrorendezvény legyen Magyarországon, ezért a hazai élvonal mellett már a nemzetközi csúcsgasztronómia legjobbjait is igyekszik bemutatni – mondta Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója.

tigris

Az idei fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a két Michelin-csillagos, 19/20 Gault Millau pontos bécsi Steirereck tulajdonos-séfje lesz. – Az éttermet a világ tízedik, Reitbauert tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda – közölte Nemes Richard, a Gourmet Fesztivál főszervezője.

Közölte azt is, hogy a gasztronómiai színpadon láthatjuk majd, mi több, exkluzív vacsorát is ad majd Dél-Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt eddig. Jelenleg egy új étterem nyitásán dolgozik.

kollazs2

Isztambul egyik legjobb vendéglátóhelye, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Ő a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát, Askar ugyancsak exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép. Mellette a varsói gasztrovilág élvonalába tartozó négy Bib Gourmand-díjjal jutalmazott étterem is bemutatkozik Budapesten.

gusteau

A Gourmet Fesztivál nemcsak a gasztronómia terén nyújt kiválót, de évek óta törekszik arra is, hogy a látogatók számára gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a fesztiválon a fizetést. Ebben nyújt partneri segítséget az OTP Bank, amely már régóta névadó szponzora a rendezvénynek. – Az egyérintéses kártyák mellett idén a fesztiválozók a Simple appnak köszönhetően már okostelefonjaikkal is kifizethetik fogyasztásaikat. Az alkalmazás használatához nincs szükség OTP-s számlaszámra, elég egy digitalizált bankkártya – mondta Nagy Zoltán Péter az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója.

Fotó: NYT Cooking, Gourmet Riporter

 

 

Címkefelhő