Skip to main content

Portugál és kubai ételek a Food Truck Show-n

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Még soha nem csatlakoztak annyian a Magyar Street Food Egyesülethez, mint az elmúlt fél év alatt. A húsz új taggal immár 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak nyilván az országban. A nemrég csatlakozott járgányokból portugál és kubai nemzeti ételeket, falafelt és Ázsia legnépszerűbb utcai ételeit kínálják. Az új mozgó büfék a május eleji Food Truck Show-n mutatkoznak be a nagyközönségnek, ahol összesen ötven falatozó kínálatát lehet majd végigkóstolni.

 


Gőzölt tészta, lecsó, pho leves és óriáspalacsinta – azt hihetnénk, talán már nincs is olyan étel, amit ne kaphatnánk food truck büfékben is. ám a színesre pingált járgányok gomba módra szaporodnak, a tulajdonosaik pedig a legklasszikusabb ételeket is képesek gyorsan elkészíthető, ízletes street étellé formálni. A legújabb kocsik különböző országok nemzeti ételeivel bővítik a palettát: a Nata portugál pasteist, a Bao Box ázsiai gőzölt tésztát, a Food Maffia pedig jellegzetes kubai szendvicseket készít.

foodtruck könyv 04

– Bár a food truck piacon sokan meglátták a lehetőséget az elmúlt években, nem hagyjuk, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen. Az új kocsik is csatlakoznak a műanyagmentes mozgalmunkhoz, tehát ők is csak lebomló eszközöket használnak a csomagoláshoz és tálaláshoz a rendezvényeken. Az előremutató és fenntartható vendéglátáshoz fontos a környezettudatosság, a minőségi alapanyag, és természetesen a megjelenés is – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke, a Food Truck Show főszervezője.

foodtruck könyv 08

Az új büfékocsik a Kincsem Parkban május 4-6. között rendezendő Food Truck Show-n mutatkoznak be, ahol idén a közkedvelt klasszikusok mellett húsz új kajás furgont tesztelhet a közönség. A gasztronómiai élvezetek mellett ló- és agárversenyeken izgulhat a közönség, és lesznek családi- programok is. A rendezvényhez idén a Night Ride nevű biciklis felvonulás is csatlakozik, akik biciklivel érkeznek a Kincsem Parkba, fél áron válthatnak belépőt a rendezvényre.

 

Címkefelhő