Skip to main content

Ízlésünkre szabhatjuk a szendvicset a Mekiben

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Októberben, a fővárosi Vörösvári úti McDonald’s étterem átalakításával a cég megkezdi hazai gyorsbüféinek átalakítását a „Jövő Élménye” koncepció alapján. A multinacionális vállalat e lépéssel akarja modernizálni a márkát. A változás az eddig megszokotthoz képest döbbenetes lesz, mintha egy néhány évvel ezelőtt forgatott sci-fi film jelenetei elevenednének meg.

 

A vállalat még a tavasz során jelentette be, hogy még idén megkezdi az „Experience of the Future”, vagyis a jövő élménye koncepció mentén, innovatív konyha-, valamint ki- és felszolgálási folyamtokkal, interaktív digitális technológiával támogatott szolgáltatásokkal modernizálja a McDonald’s éttermekben étkezés élményét.

A koncepció gyökeresen megváltoztatja az étteremláncban eddig megszokott metódust. A megújuló gyorsbüfékben a vendégek elképzelésüknek leginkább megfelelő módon rendelhetik meg, fizethetik ki, kaphatják meg és fogyaszthatják el az ételeket.

meki 02

A fejlesztés legfeltűnőbb elemei az érintőképernyős rendelésfelvevő kioszkok és a „table service”, vagyis az asztalhoz történő kiszolgálás lesznek. Emellett újítás, hogy egyes termékeket személyes igényünkre szabhatjuk, illetve a megújuló családbarát szolgáltatások. A kioszkoknál a bankkártyás fizetés már a későbbi internetes, vagy mobiltelefonon történő fizetést készíti elő.

meki 01

Nagy hangsúlyt kap a személyesség, a minden étteremben jelen lévő vendégélmény menedzser feladata lesz, hogy a vendégtérben gondoskodjon a vendégek kényelméről, köszöntse őket, megismertesse velük az újeszközöket, segítsen nekik követni az új folyamatokat. A vállalat a friss éttermi élmény támogatására egy új „vendégélmény menedzser” pozíciót is létrehozott, amelyre a munkatársak kiválasztása már folyamatban van.

A jövő élményét kínáló éttermekben a kollégáknak egyszerre csak egy-egy folyamatot kell felügyelniük és kézben tartaniuk, így gördülékenyebb, kiszámíthatóbb lesz a munka. A nyugodtabb, csendesebb környezetben családiasabb lesz a hangulat, ami várhatóan a vendégtérbe is kisugárzik. A budapesti Vörösvári úti gyorsétterem átalakítását október-november folyamán négy további étterem megújítása követi, a tervek szerint 2019 végére a hálózat valamennyi egysége az új koncepció szerint üzemel majd.

Fotó: McDonalds.com

Címkefelhő