Skip to main content

A Sauska is éttermet nyit Villányban

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Június végén új vendéglátóhellyel bővül a gasztronómiai kínálat Villányban: megnyílik a Sauska 48. Hogy mennyire komoly a tulajdonosok koncepciója, arra példa, hogy a kreatív séf nem más, mint Bicsár Attila. Vele korábban a budai várban található fine dining étterem, az Alabárdos szakácsaként találkozhattak a gasztronómiát kedvelők.

 

sauska 1Régi terve volt a Sauska Borászatnak, hogy a villányi birtokukon található kóstoltatót étteremmé alakítsa. Bicsár Attilát, aki korábban az Alabárdos (amely a Gault & Millau étteremkalauz értékelése alapján az év étterme volt 2015-ben) séfje volt, sok éves barátság köti össze a borászat tulajdonosával, így most, miután Bicsár elhagyta a fővárost, s előbb Londonban, majd Floridában talált munkát, végre közösen dolgozhatnak.

Bicsár Attila lesz ugyanis a hamarosan megnyíló villányi étterem, a Sauska 48 kreatív séfje, így részt tud venni a konyhai koncepció kialakításában. Ezt – amint azt a Borsmentának adott interjújában kifejtette – falusi gourmet-ként jellemezte. A séf azt szeretné, hogy az étterem ikonikus étele a fürj legyen. – Hasonlóan gondolkodunk a finomról és a szépről, a formáról és a tartalomról, az életről és a munkáról. Attila kalandjait a nagyvilágban örömmel követtük és alig várjuk, hogy élményei a tányérokon is megelevenedjenek – írta a borászat Facebook oldalán.

Fotó: Sauska Borászat

 

Címkefelhő