
Tersánszky, Jancsó és Hernádi kedvenceit kóstolhatjuk
A Múzeumok Éjszakáján nem csak galériákba juthatnak be a látogatók, hanem például olyan helyekre is, amelyek igazából nem is kiállítóterek. A gasztronómiához viszont kapcsolódnak, ilyen az idén 103 éves Danubius Hotel Astoria is, ahol akár egy időutazás részesei is lehetnek a kulinária iránt érdeklődők.
Ki ne szeretné bejárni a százhárom éves, regényes históriájú Astoriát? Erre a a tézisre alapozta különleges túráját a szálloda vezetése, amely történelmi épületsétával, kiállítással és az Astoria nagy klasszikusai büfévacsorával várja a látogatókat. A magyar történelemben többször főszerepet játszó ikonikus Astoria Hotel épülete enteriőrje a számos felújítás után is megőrizte egyediségét, különleges atmoszféráját. A műemlékvédelem alatt álló márványfalak a Múzeumok éjszakáján feltárják titkaikat, az épületséták kincseket érő kínai vázák, bronz szobrok és kristálycsillárok között vezetnek.
A szálloda ez alkalomból az Astoria nagy klasszikusai elnevezésű büfévacsorával is várja a látogatókat. A megkapó étterem az Astoria nagy klasszikusait kínálja. A vacsorán érvényes Múzeumok Éjszakája karszalaggal rendelkezők vehetnek részt, a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. A vacsora 3.990 forintba kerül korlátlan ételfogyasztással. Az italfogyasztás a’la carte történik.
Előzetes regisztrációra június 24-én szombat 12 óráig nyílik lehetőség az
A büfévacsora ételei között lesznek Tersánszky Józsi Jenő kedvenc előételei, a fűszeres túrókrém, a lazackrém, a kakukkfüves rilette. A folytatásban lesz salátabár, kóstolhatnak az érdeklődők különböző leveseket, így a karfiol krémlevest ropogósokkal Görög Rudolf módra vagy szürkemarha gulyást. A főételek között szerepel a Kárpáthy-fogas, a gödöllői töltött csirkecomb, csülökpörkölt Jancsó Miklós módra és káposztás cvekedli, ahogy Moldova György szereti. A desszertek között megtalálható lesz Hernádi Gyula mákos gubája vanília sodóval vagy a rétes kavalkád Mózes Péter receptje alapján.
Fotó: cafeastoriabudapest.hu