Skip to main content

Tersánszky, Jancsó és Hernádi kedvenceit kóstolhatjuk

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

A Múzeumok Éjszakáján nem csak galériákba juthatnak be a látogatók, hanem például olyan helyekre is, amelyek igazából nem is kiállítóterek. A gasztronómiához viszont kapcsolódnak, ilyen az idén 103 éves Danubius Hotel Astoria is, ahol akár egy időutazás részesei is lehetnek a kulinária iránt érdeklődők.

 

Ki ne szeretné bejárni a százhárom éves, regényes históriájú Astoriát? Erre a a tézisre alapozta különleges túráját a szálloda vezetése, amely történelmi épületsétával, kiállítással és az Astoria nagy klasszikusai büfévacsorával várja a látogatókat. A magyar történelemben többször főszerepet játszó ikonikus Astoria Hotel épülete enteriőrje a számos felújítás után is megőrizte egyediségét, különleges atmoszféráját. A műemlékvédelem alatt álló márványfalak a Múzeumok éjszakáján feltárják titkaikat, az épületséták kincseket érő kínai vázák, bronz szobrok és kristálycsillárok között vezetnek.

A szálloda ez alkalomból az Astoria nagy klasszikusai elnevezésű büfévacsorával is várja a látogatókat. A megkapó étterem az Astoria nagy klasszikusait kínálja. A vacsorán érvényes Múzeumok Éjszakája karszalaggal rendelkezők vehetnek részt, a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. A vacsora 3.990 forintba kerül korlátlan ételfogyasztással. Az italfogyasztás a’la carte történik.

astoria 05Előzetes regisztrációra június 24-én szombat 12 óráig nyílik lehetőség az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A regisztráció nélküli belépő 5.990 forintba kerül korlátlan ételfogyasztással. A regisztrációkor a résztvevők létszámát és a választott időpontot egyaránt meg kell jelölni. A szálloda SZÉP kártyát is elfogad. Az Astoria nagy klasszikusai büfévacsora két ültetési időpontban zajlanak, az első ültetésre 19-21, a másodikra 21-23 óra között kerül sor.

A büfévacsora ételei között lesznek Tersánszky Józsi Jenő kedvenc előételei, a fűszeres túrókrém, a lazackrém, a kakukkfüves rilette. A folytatásban lesz salátabár, kóstolhatnak az érdeklődők különböző leveseket, így a karfiol krémlevest ropogósokkal Görög Rudolf módra vagy szürkemarha gulyást. A főételek között szerepel a Kárpáthy-fogas, a gödöllői töltött csirkecomb, csülökpörkölt Jancsó Miklós módra és káposztás cvekedli, ahogy Moldova György szereti. A desszertek között megtalálható lesz Hernádi Gyula mákos gubája vanília sodóval vagy a rétes kavalkád Mózes Péter receptje alapján.

 

Fotó: cafeastoriabudapest.hu

Címkefelhő