Skip to main content

Konyhakiállítás, ahol szárnyalhat a fantáziája

| Gourmet Riporter | Reflektor

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, amelyekkel korábban még soha. Ha önt is izgalommal tölti el minden, ami a konyhában megtörténhet, látogasson el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására február 28. – március 1. között a Budapest Arénába!

 

A tökéletes konyha az önfeledt alkotás „oltára”, egy olyan központi helyiség az otthonokban, ami nem csupán a főzésre alkalmas helyszín, de további gasztronómiai kalandozásokra inspirál. Ezért (is) fontos, hogy ne csak a funkcionalitást tartsa szem előtt álomkonyhája tervezésekor, hanem engedjen teret személyiség kibontakozásának.

2020 konyhakiallitas 01

Bár a fehér konyha töretlen népszerűségnek örvend, érdemes kockáztatni. A merészebb stílus kedvelőinek izgalmas alternatívákat kínálhat az idei Konyhakiállítás, hiszen a szervezők nem mindennapi vállalkozásra készülnek: a kiállítás része lesz ugyanis egy különleges enteriőr, ami a Pantone szakértői által az év színének választott Classic Blue árnyalatot kelti életre.

Ám ha nem szeretne túl messzire menni, érdemes kicsiben kezdeni, s először a konyhai berendezéseket lecserélni egy-egy feltűnőbb darabra. Mit szólna mondjuk a Dolce&Gabbana és a Smeg kreatív energiáiból született kisgépekhez? A magyar közönség először a Konyhakiállításon láthatja az ízig-vérig olasz „Sicily is my Love” névre keresztelt kollekció egyik darabját.

2020 konyhakiallitas 02

És ha már mediterrán vizekre eveztünk, miért maradnánk a négy fal között? A szabadtéren sütögetés iránti rajongás egyidős az emberiséggel, így 2020-ra a teraszra költöző nappali után a konyha is helyet követel magának a szabad ég alatt. Tudta, hogy az úgynevezett kültéri konyha jóval több, mint egy kerti grillező? Tulajdonképpen egy teljesen felszerelt nyitott konyhát jelent – hűtőszekrénnyel, mosogatóval, főzőlappal, nagy munkafelülettel. De milyen alapanyagokban, berendezésekben érdemes gondolkodni, ha kültéri konyhát tervez az ember? Az idei Konyhakiállításon testközelből szemügyre veheti a kültéri álomkonyhát.

2020 konyhakiallitas 03

A gasztronómia rajongói nem elégszenek meg néhány fazékkal, serpenyővel és egy hőlégkeveréses sütővel. Az igényeket követve olyan eljárások és kellékek váltak elérhetővé, amelyekkel saját otthona mesterszakácsa lehet. Karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy éppen az egészséges, roppanós és vitaminban gazdag zöldségek.

2020 konyhakiallitas 05

A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói pedig elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, a meleglevegős sütőt és a távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek armadáját. Mint a már-már gondolatolvasó kávéfőzőt, amely egy applikáció segítségével ízlésvilágához hangolja a kávét. Sőt, a családtagoknak egyéni profilja lehet, így mindenki a saját kedvenc feketéjével indíthatja a reggelt.

Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány: 2020-ban is várják a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Fiala Borcsa, Tóth Szilárd, Bereznay Tamás, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San mellett még sokan mások is készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal.

2020 konyhakiallitas 06

Ne távozzon üres kézzel! Nyeremények természetesen idén is lesznek, érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, mert a fődíj egy 2 millió forint értékű egyedi konyhabútor.

 

Címkefelhő