Skip to main content

Óceániában is a Borkonyháé a legjobb borlap

| Gourmet Riporter | Pincesor

Günzer Zoltán Pincészete lett a legjobb honi borászat, míg a legsokoldalúbb borlappal a Michelin-csillagos Borkonyha rendelkezik – legalábbis a VinCE Awards jelöltjeire szavazó közönség szerint. Idén nyolc kategóriában díjazták a magyar borvilág kiválóságait, akik az elismeréseket a VinCE borfesztiválon vehették át.

 

A legjobb borászat és borkereskedés díjakat a VinCE Magazin havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján ítélték oda. A lap 2017-es tesztjei során a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legjobb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett.

A legjobb borlap kategória nyertese újra a budapesti Michelin-csillagos Borkonyha lett, ahogy szintén sikerült dupláznia a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvinonak. A legkiválóbb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki a szavazóktól, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig Kristinus Borbirtokot választották. Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a tour operátorok között a Taste Hungary lett a díj nyertese.

galaebed 07

A VinCE Awards célja, hogy megtalálja és példaként mutassa fel a borvilágban és a borhoz kapcsolódó területeken (kereskedelem, turizmus) a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat. Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akikre a közönség szavazhatott, a legtöbb szavazatot szerző vált a kategória győztesévé. Az internetes szavazáson több ezren vettek részt a világ minden tájáról, még az óceániai térségből is érkezett voks.

 

Címkefelhő