Skip to main content

A lángoson és a vattacukron túl

| Gourmet Riporter | Pincesor

Egy éven át havonta egy-egy új úti célt javasol majd Bujdosó Ferenc borász mindazoknak, akik egy utazást fontolgatnak legnagyobb tavunk környékére. A balatoni borász azt szeretné, ha minél többen fedeznék fel a tópart rejtett kincseit, és kitörnénk végre a rántott hekk, a lángos és a vattacukor bűvköréből.

 

Nekünk az életünk a Balaton, nem is értjük, hogy mások miért csak a nyári hónapok során látogatnak el a tó partjára – vélekedett Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borásza. Hozzátette: a Balatonnál jelenleg leginkább azok a gasztronómiával és turizmussal foglalkozó szakemberek foglalkoznak többet a szezon meghosszabbításával, akik a minél magasabb színvonalra törekszenek. Azok, akik tisztában vannak vele: ahhoz, hogy a helybeli fiatalok a Balatonnál maradjanak, létfontosságú, hogy egész évben érkezzenek vendégek a régióba.bujdoso 02

– Energiával tölt fel, amikor olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik hozzánk hasonlóan hisznek abban, hogy a Balaton egész éves úti cél lehet a gasztronómia, a sport és a kultúra iránt érdeklődőknek. Balatonlellén élünk, itt készítjük a borainkat, ezért sok olyan helyszínt ismerünk a Dél-Balatonnál, amit érdemes meglátogatni azoknak, akik túllépnének a lángoson és a vattacukron – írta le Bujdosó Ferenc azokat a helyeket, amelyeket majd bemutat a sorozat. A szakember ezért havonta egy-egy úti célt javasol majd közösségi oldalain és honlapján a tópart mellé érkezőknek.

bujdoso 01

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy olyan családi borászat, amelyben három generáció dolgozik együtt. A pincészet borai nem véletlenül viselnek vitorlázáshoz kötődő szimbólumokat, hiszen a Bujdosó testvérpár rendszeresen részt vesz a balatoni vitorlásversenyeken. A Kapitány, az Iránytű vagy éppen a Csomó elnevezést valószínűleg azok is értik, akik még sosem szálltak vízre, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a Nemere és a Sirocco borok legendás balatoni vitorlásokról kapták a nevüket.

Fotó: Bujdosó Pincészet

 

Címkefelhő