Skip to main content

Aranyfényben fürdő pisztráng

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Az étterem a kék minden árnyalatában, sárgában és aranyban tobzódik, talán még sosem jártunk ilyen tüneményes helyen. A fővárosi Hilda tulajdonosai méltóképpen tisztelegnek az épületet jegyző géniusz, Hild József előtt. A vendéglátóhely azonban nemcsak ízléses enteriőrjével tűnik ki a budapesti kínálatból: a személyzet kedves, és az ételek is jól kigondoltak, finomak.

 

Gyönyörű a hely, csak ennyit állapíthat meg, aki belép a Hildába. Hatalmas, kör alakú csillárok egészítik ki a nagy portálokon beszűrődő aranyszínű napfényt. Az asztalokon visszaköszön az oszlopokat fedő kék mozaik. Az egyik falon Hilda, szecesszióba oltva, aki egy tálcán szervírozott sült csirkét tart a tenyerén.

hilda 05

Érdekesek a zöldre festett, íves vaskapuk, vas tartóelemek, amelyek úgy festenek, mint egy hajdani gyár elemei, de mint megtudjuk az előzékeny személyzettől, amikor bővítették az egykori Tigris szállót, meg kellett erősíteni a födémet, hogy elbírja az emeleteket. Még láthatók az eredeti tégla boltívek. Az oszlopokat sötétkék és méregzöld téglát mintázó csempék borítják.

hilda 06

A bejárattal szemben bár, mellette látványkonyha. A szakácsoknak a bárnál kezdődő, hosszúkás lámpatestek biztosítják a fényt. A vendégek drapp bőrszékeken, királykék pamlagokon, halvány- és sötétzöld székeken foglalhatnak helyet. A személyzet egységesen barna nadrágot, acélkék inget visel, kedvesek, minden kérdésre készséggel válaszolnak. A teríték szalvétája is illeszkedik a dizájnhoz, drapp, valamint 100 százalékban komposztálható. Érezzük, jó helyen vagyunk.

hilda 02

Ottjártunkkor a kínálatban – azon kívül, amit rendelünk – megtalálható hideg joghurtos céklaleves; Hilda Club szendvics, benne saláta, paradicsom, csirkemell, szalonna; a főételek között tépett sertésoldalas, burgonyapürével; töltött vajtök, kapormártással; míg desszertként mentás dinnyesaláta a választék.

hilda 04

Előételnek kerti salátát rendelünk majonézes újburgonyával, koktélparadicsommal. A burgonya hajában főtt, a szósz ízletes, mellé salátalevelek, többféle koktélparadicsom. A paradicsomnak íze van, paradicsom íze, nem vízízű, ami manapság igazi kincs. A burgonyát szinte észrevétlen öleli körbe a pácolt hagyma, csakhogy az íze meglegyen a fogásnak, ám ne legyen tolakodó. Újhagymakarikákkal válik igazi frissítő fogássá a saláta. Nem hatalmas adag, igazi étvágygerjesztő.

hilda 03

Állandó vesszőparipánk a só, bors megléte, nem léte, nos, a Hildában van az asztalokon borsőrlő, kiváló minőségű borssal, daráláskor terjeng az illata az asztal körül. Másodiknak serpenyőben sült pisztrángfilét választunk, padlizsánkrémmel, cseresznyével. A pisztráng tökéletes állagú, bőre ropogós, húsa rózsaszín. A padlizsán ízletes, krémes, lágy, a cseresznye édességével jó ötlet, szépen ellenpontoz. Jó tányér, még ha a hal a mi ízlésünknek icipicit sós.

 

Címkefelhő