Skip to main content

Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése alapján – az Aum Étterem kapta a közönség kedvence viszont a Bori Mami lett.

 

 

Nyolc évvel ezelőtt azzal a misszióval vette át a Sziget az akkor még Budai Gourmet néven futó fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia világáról (a kezdetekről ITT OLVASHAT). A rendezvény azóta a legjobb magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt, a régió legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát (erről ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN).

gourmet visszatekinto 15

Amellett, hogy a legjobb itthoni éttermek és cukrászatok, számos bor- és pálinkakészítő, sörfőzde és más gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP Bank Gourmet Fesztivált, a rendezvény a régió gasztrotérképére is felkerült, és évről-évre rangos külföldi éttermek, jeles sztárséfek mutatkoznak be – hangsúlyozta Nemes Richárd főszervező. Hozzátette, hogy a minőség egyre inkább győzedelmeskedik, s mára sikerült szélesebb körben is megteremteni az igényt a minőségi szolgáltatások, ételek, italok iránt.

gourmet visszatekinto 11

Szerinte ez a rendezvény iránti érdeklődésben is megmutatkozik. A kezdetekhez képest megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton telt ház volt Millenárison, ahol az eddigi Gourmet Fesztiválok talán legszínesebb felhozatalát élvezhették a vendégek – fogalmazott a főszervező (a tavaly vele készült interjút ERRE A LINKRE kattintva olvashatja el).

gourmet visszatekinto 18

Hagyományteremtő szándékkal 2017-ben hozták létre a Gourmet-díjat, amelynek keretében kitüntetik a fesztivál legjobb kiállítóját és ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakma szerint idén a legjobb kiállító az Aum Étterem lett. Döntésük némiképp minket is igazol, hiszen őket láttuk a leginnovatívabb csapatnak a fesztiválon.

gourmet visszatekinto 02

A zsűri a legjobb ételnek a St. Andrea ’Bárány-borjú, paprika, málna’ kreációját választotta, míg a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro & Delicate ’Sercli felfújt, paprika sorbet’ kreációját találta. A közönség vélemény eltért a szakmai zsűriétől: a látogatók – ahogy tavaly is – a Bori Mamit látták a legjobbnak, míg a legfinomabb étel díja ugyancsak a gyöngyösi Bori Mamié lett, amely a ’Nudli-vér-szilva’ hármasáért zsebelhette be az közönség elismerését.

 

Címkefelhő