Skip to main content

A tavalyi négyes idén is a legjobbak között

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Ismét négy magyar étterem került fel a La Liste gasztronómiai lajstromára. A legjobb értékelést a két Michelin-csillagos Onyx kapta a hazai vendéglátóhelyek közül, a belvárosi éttermen kívül a Costes, a Borkonyha, és az Anyukám Mondta tudott a világ legjobb éttermeit tömörítő klubba bekerülni.

 

A 2019-es listán a hazai vendéglátóhelyek közül a legjobb értékelést az Onyx kapta 83.00 ponttal, ami tavalyhoz képest javulást jelent (80.50), ebben minden bizonnyal közrejátszik az is, hogy idén első magyar étteremként az Onyx két Michelin-csillagos lett.

A Costes némileg rontott előző évi eredményén, 81.75-ről 80.50-pontra. Leheletnyivel a Borkonyha is kisebb pontszámot kapott tavalyhoz képest, öt tizeddel kevesebbre értékelték az éttermet (80.00). Az encsi Anyukám Mondta az értékelés szerint tarja a színvonalat, ugyanannyi pontot kapott, mint az előző esztendőben (80.00). Érdekes, hogy a Michelin-csillagos Costes Downtown vagy a Decanter magazin által 2017-ben a világ legjobb nemzetközi éttermének választott Babel nincs a listán. Talán majd jövőre.

la liste 2019 02

A La Liste olyan nemzetközi gasztronómiai lista, amelyet nem egy szakmai zsűri véleménye alapján, hanem a fogyasztók, az előkelő gasztronómiai kalauzok (Michelin, Gault-Millau) és bloggerek értékelése alapján állítanak.

Az élen nem történt változás, ahogy tavaly, úgy idén is a három Michelin-csillagos Guy Savoy at Monnaie de Paris vezeti a listát. A francia étterem három éve még negyedik volt, ám azóta zsinórban háromszor végzett az élen. Akárcsak az előző évben, idén is a New York-i Le Bernardin lett a második, a harmadik helyen azonban változás történt, az Alain Ducasse au Plaza Athénée leváltotta a tokiói Kyubey-t, amely idén visszacsúszott a tizenharmadik helyre..

Fotó: Guy Savoy at Monnaie de Paris

 

Címkefelhő