Fő tartalom átugrása

Fényűző főzőcske Fertődön

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

A barokk kor magyar konyhájának ízvilágával és pompájával ismerkedhetnek meg, akik augusztus 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezendő Barokk Ételfőző Fesztiválra.

 

Az ötödik alkalommal megrendezendő kétnapos fesztiválra az Esterházy-kastéllyal szemben, a Gránátos házak közötti sétányon kerül sor. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel, továbbá megőrizni a barokk kor szépségét, a korszak gasztronómiáját, feledésbe merült ízeit.

fertod02A barokk főzőversenyre augusztus 12-én, szombaton kerül sor. A korabeli jelmezbe öltözött versenyzők két kategória közül választhatnak: vagy a főúri konyha ételeit készítik el, vagy a 17. században kialakult csárdakonyha receptjeiből valósítanak meg tetszés szerint, de ma beszerezhető magyar nyersanyagok felhasználásával.

A barokk főzőverseny során a főúri konyha kategóriában indulóknak legalább háromfogásos menüt kell tálalniuk, míg a csárdakonyha számban versenyzőknek a szervezők által kiválasztott alapanyagokból bográcsban, tárcsán, nyárson vagy kemencében készített ételeket kell kínálniuk.

A fesztivál díszvendége lesz Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az eseményen megrendezik Magyarország első gasztro-üzleti reggelijét is, amelyen az ételekért felajánlott összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttatják el a szervezők.

Fotó: fertodfesztival.hu

Címkefelhő