Skip to main content

Funkyba oltott villányi vigalom

| Gourmet Riporter | Pincesor

A nyolcadik Gere Jazz Fesztivál az egyik legvidámabb és legfesztelenebb zenei irányzattal, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a remek koncertek mellett természetesen kiváló borokat és ételeket is kóstolhatnak a látogatók.

 


Gere Attila és családja a visszatérő vendégeket és az új látogatókat egyaránt örömmel várja az exkluzív júniusi programra, amelynek keretében villányi szőlők között tölthetnek el egy kellemes nyári hétvégét, kiváló borok társaságában. Az elmúlt években különböző nemzetek népzenéjére és konyhájára épült a tematika, tavaly a dzsessz, míg idén a funky kerül az esemény középpontjába. Az igazi nyári garden party hangulatot nemcsak a nagyszerű Gere-borok, az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő koktélok, valamint a gasztronómia biztosítja, hanem a funky is.

gere jazz 19 05

Az 1960-as évektől formálódó stílus amerikai eredetű, az afroamerikai zenészek a soul, a soul-jazz és a rhythm and blues elemeit egy új, ritmusos tánczenei formába öntötték. A funky a ritmusra helyezi a hangsúlyt, amelyben nagyobb szerepet kapnak az ütőhangszerek, a basszus- és ritmusgitárok, valamint a fúvós szekció. A nagyobb létszámú zenekaroknak már a színpadi megjelenésük is látványos, a közös együttműködéséből pedig egy olyan örömzene alakul ki, ami biztosan táncparkettre csalogatja a közönséget.

gere jazz 19 02

A Gere Jazz idei programjának első előadója a Malek Andi Soulistic lesz. A sokoldalú énekesnő a népdaloktól a swingig mindenhol megtalálja a helyét, Villányban a funky klasszikus darabjait szűri át magán. Utána a Garami Funky Staff zenél Veres Mónika „Nika” és Bebe közreműködésével. Az ismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor régi nagy álmát váltja valóra: a ‘70-es, ‘80-as és ‘90-es évek ismert funky, diszkó- és soul slágereit idézi meg professzionális hangzásban, a vendégeket egy vidám házibuliba szólítva.

gere jazz 19 03

A színpadon másnap Romhányi Áron & Szakonyi Milán duója kezd, akik zenei hátterüknek köszönhetően izgalmasan ötvözik majd a dzsesszt, a bluest és a funkyt, keverve az igényes popzenével. Ez a koncert igazán fiatalos, dinamikus bevezetése lesz a napnak. Utánuk lép fel a smooth jazz hazai nagyköveteként ismert szaxofonos, Zolbert. A fesztiválra egyedileg összeállított, „Jazz+Funk+Sax” címmel fémjelzett műsorával és fúvós szekcióval bővített nagyzenekarral, saját szerzeményekkel és külföldi előadók dalaival bizonyítja, hogy az igényes instrumentális funky is lehet vérpezsdítő.

gere jazz 19 01

A Random Trip formáció lényege a spontaneitás; a színpadon megszülető produkció most is egyedülálló koncertet ígér, hiszen ebben a felállással nem hallhatjuk máshol a csapatot. Az élvonalbeli magyar zenészeket két nemzetközi sztárfellépő is erősíti majd: az Egyesült Királyságból az acid jazz csúcsát képviselő Incognito együttes ünnepelt énekesnője, Vanessa Haynes, valamint az ugyancsak szigetországi, a legdögösebb funky szenzációnak tartott PB Underground énekes-ütőhangszerese, Dan Pearce.

Fotó: Gere/Wendl Péter

 

Címkefelhő