Skip to main content

Indítsa rozéval a nyarat!

| Gourmet Riporter | Pincesor

Újra pezseg majd és rózsaszínbe öltözik a Liget, hiszen május 11-13. között a Rosalisa fesztiválon az ország legkiválóbb rozé borait kóstolhatják a Vajdahunyadvárhoz ellátogató borkedvelők. Az ingyenes rendezvényen ötven pincészet nedűi lesznek kóstolhatók, amelyek közül a látogatók megválaszthatják a Liget Borát is.


Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Rosalia fesztivált, amely nemcsak Budapest legnagyobb szezonnyitó bormustrája, de teljesen ingyenes is. A rozék mellett pezsgők, több mint ötven pincészet fehér- és vörösborai, street food, koncertek, valamint gazdag családi programok várják az érdeklődőket.

A nagy népszerűségnek köszönhetően a Rosalián idén is folytatódik a Liget Bora választás. Közel negyven kiváló rozé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos egyaránt. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rozék közül minél többet megkóstolni, majd a három legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek leadja, meglepetésben részesül.

rosalia 05

Nincs is jobb hely a boros ismereteink elmélyítéséhez, mint egy borfesztivál enteriőr. A Butlers lakberendezési üzlet által kialakított sátor modern hangulata méltó helyszínt nyújt a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága borismereti játékaihoz. 2018 a Kékfrankos éve, így előtérbe kerülnek a fajtával kapcsolatos tudnivalók, érdekességek. A játék során választ kaphatunk arra, vajon meg tudjuk-e mondani, melyek Magyarország legjelentősebb Kékfrankost termelő borvidékei? Felismerjük a Kékfrankos legjellegzetesebb illatjegyeit? Az interaktív sátorban bárki próbára teheti tudását, aki rendelkezik egy Rosalia logós kóstolópohárral. A játék végén mindenkire garantált nyeremény vár.

rosalia 01

A borkóstoláshoz 1500 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki elővételben veszi meg, május 6-ig kedvezményesen juthat a pohárhoz. Aki a Rosalia Fesztivál helyszínén a Hello Biznisz oldalon regisztrál, névre szóló pohárra tehet szert. A T-Systems Hello Biznisz standjánál kalligráfusok várják a látogatókat, hogy a poharaikra rajzolják a nevüket, vagy az általuk kitalált rövid üzenetet. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

rosalia 03

A rozéhoz, a gyöngyöző és habzó borhoz, a pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő street food világ változatos gasztronómiai kínálattal készül a Rosaliára. Lesz bisztró, sajt és sonka, kemencés buci és pita, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, hamburgerek házi készítésű cipóval.

A tenger gyümölcseit kedvelő vendégek füstölt lazacot kóstolhatnak, és természetesen nem hiányozhat a kínálatból a fish and chips sem. Az édes finomságok rajongóit kifejezetten a Rosaliára megálmodott kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek várják.

rosalia 04

A Rosalia színpadán idén is gazdag zenei kínálatra számíthatnak a látogatók, igazi nyár eleji borozgatós, egyben bulizós hangulat várja majd a vendégeket. A dzsessztől a népzenén át a legmodernebb zenei irányzatokig számos stílus képviselői szórakoztatják a közönséget. Fellép mások mellett a Stúdió 11, Szőke Nikoletta, a Koalabell, a New Level Empire, a The Big Bunny Hall Swinger Club, a Mongooz and the Magnet, a Fonó Budai Zeneház, a Vadrózsák Néptáncegyüttes, a Poklade zenekar és a Lóci játszik.

rosalia 02

2018 a Családok éve, így a Rosalia is készül olyan programokkal, ahol a gyerekek találnak maguknak aktív, kreatív, szórakoztató elfoglaltságot. Lesznek kézműves foglalkozások, ZigZag Mesesarok, a ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és lábbal hajtható kisautók pedig további mókás, ám biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek.

Fotó: Rosalia/Szigetváry Zsolt

 

Címkefelhő