Skip to main content

A Mátrában készült a legjobb Olaszrizling

| Gourmet Riporter | Pincesor

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok több bora is rangos elismerésben részesült az elmúlt hetekben: a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyen a 1014 Sauvignon Blanc 2017, a 1014 Irsai Olivér 2017 és a Fríz Olaszrizling Barrique 2016 is arany minősítést kapott. Utóbbi rögtön duplázott is, hiszen a VinCE Magazin olaszrizling tesztjén a legmagasabb pontszámot megszerezve lett első.

 

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az Országos Syngenta Borversenyre, ahol az ország valamennyi borvidéke képviseltette magát. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok az elmúlt években sikeresen szerepelt a versenyen, s e hagyomány 2018-ban sem szakadt meg. A mátrai borászat triplázott az aranyérmek tekintetében, ugyanis az 1014-es sorozat két 2017-es bora, az Irsai Olivér és a Sauvignon Blanc, valamint a Fríz sorozat Olaszrizling Barrique 2016-os tétele egyaránt arany minősítést kapott.

dubicz 02

Ezzel párhuzamosan a Fríz sorozat prémium bora, az Olaszrizling Barrique 2016 a márciusi VinCE Magazin nagy olaszrizling tesztjén is első helyezést ért el a médium által felkért borszakértők pontszámai alapján. „Világos aranyszín, diós, mandulás, jó intenzitású, fejlődő, érett és jó komplexitású, fajtajelleges illat. Ízben telt, krémes textúrájú, nagyon jól elkészített tétel. Izgalmas, karakteres bor diós, mandulás ízvilággal, érett gyümölcsökkel, fás jegyekkel, jó hosszúsággal és szép lecsengése” áll a Fríz Olaszrizling Barrique minősítésében.

dubicz 07

– Büszkék vagyunk ezekre a szakmai elismerésekre, hiszen visszaigazolják a rengeteg befektetett munkát. A 2017-es kiemelkedő minőségű, nagyon jó évjárat, amelyben kitűnő gyümölcsös vagy éppen nagy testű, karakteres borok is kerültek a pincénkbe, kiváló savtartalommal – mondta el Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tulajdonosa.

 

Címkefelhő