Skip to main content

Narancssárga bogyócska, az immunrendszer őrzője

| Gourmet Riporter | Fitt és fenntartható

Csillapította már szomját száz százalékban natúr homoktövis bogyóiból készült préslével? A savanykás, fanyar, de vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsban is rendkívül gazdag homoktövis fogyasztása nemcsak üdítő, de télen szinte kötelező. A narancssárga bogyó kiváló kísérője lehet limonádéknak, koktéloknak, de citrom helyett akár a teánkat is ízesíthetjük vele.

 

fitokup 03A homoktövis (hippophae rhamnoides l.) részt vesz a szervezet természetes védekező rendszerének normál működésében, karbantartja az immunrendszert; erről bővebben ITT ÍRTUNK. Ezért például a homoktövisbogyó fogyasztása igen ajánlott. A 100% natúr préslét savassága miatt leginkább kísérőként érdemes fogyasztani: kiváló limonádékhoz, koktélokhoz vagy citrom helyett teát is ízesíthetünk vele.

Ajánlott naponta egyszer kortyolgatni a Dr. Fitokup Kft. által gyártott és forgalmazott termékből, amelyhez a cég mérőpoharat is mellékel. Ezzel elég egy alkalommal 5 ml homoktövislét kimérni. A préslét 1:10 arányban kell hígítani vízzel vagy gyümölcslével, esetleg langyos teával (a forró víz/tea ugyanis elpusztítja a C vitamint).

fitokup 02Így a 125 ml-es kiszerelésben megvásárolható termékből készíthetünk 25 adag nagyon egészséges italt, amely nem tartalmaz tartósítószert vagy más idegen anyagot. Tárolását száraz, hűvös helyen oldjuk meg, felbontás után pedig hűtőszekrényben őrizhetjük meg a minőségét 25 napig. A Magyarországról származó Homoktövis Préslé 100% Natúr csupán 595 forintba kerül.

Már kapható a Dr. Fitokup egy másik terméke is, a 100% Natúr Homoktövis velő. A kíméletes eljárással nyert Natúr Homoktövis Velő ugyancsak gazdag hasznos élettani hatású tápanyagokban. A cukormentes termék teljesen homoktövisből előállított készítmény, idegen anyagot, színezéket vagy tartósítószert ez sem tartalmaz.

Felnyitás után jól összekeverendő, ezt követően ideális gyümölcslevekhez adagolva (például 1:10 arányban), így rendkívül egészséges italt kapunk. A 100%-os Natúr Homoktövis Velőt száraz hűvös helyen tároljuk, felbontás után pedig hűtőszekrényben. A 160 grammos kiszerelésben kapható termék ára 799 forint.

Fotó: Homoktövis.hu

 

Címkefelhő