Skip to main content

Kacsamájpástétom körtével és Kozel barnával

| Gourmet Riporter | Pincesor

Novembertől sörvacsora sorozatot indít a Dreher Sörgyárak. A havonta egyszer megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt a Marangona Gasztropont konyhafőnöke lesz, aki a menüt Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítja össze.


A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye, ezért régóta tervezzük, hogy a gyár különleges helyszínére hívjuk a gasztronómia és a sör rajongóit. Nemrég megújult az üzem saját pubja és étterme, így minden készen áll a vendégek fogadására – közölte Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője. 

dreher 02A menüsorokat Lenk Zsolt séf állítja majd össze, aki Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Számos helyen dolgozott, amelyek közül kiemelkedik az egykor két Michelin-csillagos, osztrák Taubenkobel, később pedig a Babel Budapest, amelynek megbízott séfje volt. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sörök és az ételek párosítása, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kicsalni különböző, sörökkel kombinált fogásokból.

Vásárhelyi István sörgasztronómus korábban többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmesinek. Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető lesz a nagyközönség számára egy olyan program, amely a különleges sörgyári berendezések mellett izgalmas kulináris élménnyel lepi meg a látogatókat. – Lenk Zsolt séffel igyekeztünk tradicionális alapanyagokkal, de a Dreher megújuló, modern felfogásához igazítva elkészíteni a sör-étel párosokat, hogy a sörgyári vacsora valódi felfedezés és kaland is legyen – mesélt a közös munkáról Vásárhelyi István.

dreher 03A média képviselőinek a közelmúltban rendezett próbavacsorán olyan fogásokat kóstolhattak a vendégek, mint hideg kacsamájpástétom körtével, amelyet Kozel barna kísért, vagy posírozott szürkeharcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini, burgonya, amihez Hofbräu búzát kínáltak.

A Dreher Sörvacsorák program egyébként nem csak a gasztronómiai élményről szól, hiszen az est folyamán a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba is, megtekinthetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher Múzeumot is. Az első nyilvános Dreher Sörvacsora november 8-án lesz, amelyre regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

Fotó: Dreher, Vásárhelyi István

 

Címkefelhő