Kacsamájpástétom körtével és Kozel barnával
Novembertől sörvacsora sorozatot indít a Dreher Sörgyárak. A havonta egyszer megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt a Marangona Gasztropont konyhafőnöke lesz, aki a menüt Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítja össze.
A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye, ezért régóta tervezzük, hogy a gyár különleges helyszínére hívjuk a gasztronómia és a sör rajongóit. Nemrég megújult az üzem saját pubja és étterme, így minden készen áll a vendégek fogadására – közölte Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.
A menüsorokat Lenk Zsolt séf állítja majd össze, aki Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Számos helyen dolgozott, amelyek közül kiemelkedik az egykor két Michelin-csillagos, osztrák Taubenkobel, később pedig a Babel Budapest, amelynek megbízott séfje volt. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sörök és az ételek párosítása, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kicsalni különböző, sörökkel kombinált fogásokból.
Vásárhelyi István sörgasztronómus korábban többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmesinek. Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető lesz a nagyközönség számára egy olyan program, amely a különleges sörgyári berendezések mellett izgalmas kulináris élménnyel lepi meg a látogatókat. – Lenk Zsolt séffel igyekeztünk tradicionális alapanyagokkal, de a Dreher megújuló, modern felfogásához igazítva elkészíteni a sör-étel párosokat, hogy a sörgyári vacsora valódi felfedezés és kaland is legyen – mesélt a közös munkáról Vásárhelyi István.
A média képviselőinek a közelmúltban rendezett próbavacsorán olyan fogásokat kóstolhattak a vendégek, mint hideg kacsamájpástétom körtével, amelyet Kozel barna kísért, vagy posírozott szürkeharcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini, burgonya, amihez Hofbräu búzát kínáltak.
A Dreher Sörvacsorák program egyébként nem csak a gasztronómiai élményről szól, hiszen az est folyamán a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba is, megtekinthetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher Múzeumot is. Az első nyilvános Dreher Sörvacsora november 8-án lesz, amelyre regisztrálni a
Fotó: Dreher, Vásárhelyi István