Skip to main content

Egyre népszerűbbek az őszi lakodalmak

| Sárréti Anita | Kés, Villa, Iránytű

Fellendült a hazai vendéglátó- és szálláshelyek forgalma, tavalyhoz képest jóval többen indultak útnak a nyári szezonban – tapasztalták a turisztikai szakemberek. A konjunktúra az ősz folyamán is tart, számos eseményt, konferenciát vagy csapatépítő programot most pótolnak, emellett mind többen tartják októberben vagy novemberben az esküvőjüket.

 

Magasabb foglaltsággal működtek az általunk üzemeltetett szállodák a 2020-as évhez képest, főként a balatoni régióban – közölte Klemm Balázs, a magyarországi és székelyföldi szállodákat üzemeltető cégcsoport, a Hotel & More Group vezérigazgatója hozzátéve, hogy a budapesti és a vidéki szállodáik is jól teljesítettek. Budapest iránti érdeklődés leginkább júliusban nőtt, míg augusztusban a 2019-es csúcsév nettó árbevételét sikerült megközelíteni. A szakember szerint minden jel arra mutat, hogy sokan külföld helyett itthon töltötték el nyári szabadságukat.

hotelandmore 02

– Nagy öröm számunkra, hogy nemcsak külföldi, hanem belföldi turistákkal is lehet sikeres nyári szezont zárni. A statisztika szerint a nyár folyamán a balatoni régióban 95 százalékban belföldi vendégek vettek igénybe a szállásszolgáltatást – emelte ki Klemm Balázs. Fontos megemlíteni, fűzte hozzá, hogy a cégcsoport szállodáinak árbevétele 30 százalékban SZÉP-kártyás fizetésből származott.

hotelandmore 03

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a szálláshelyek iránti érdeklődés a nyári hónapok után sem esett vissza, ehhez a belföldi turisták foglalásai mellett az őszi rendezvényszezon beindulása is hozzájárult, hiszen a vállalatok most pótolják be azokat a csapatépítőket, képzéseket és partnertalálkozókat, amelyeket a tavaszi hónapokban kénytelenek voltak elhalasztani.

hotelandmore 04

Mindezeken túl ősszel rendezik meg a szokásos éves tudományos konferenciákat és a kisebb szakkiállításokat is. Ami pedig a privát eseményeket illeti, nőtt a házasságkötések száma, az esküvőtartás idén láthatóan nem szűkült le a szokásos május-szeptember közötti időszakra, manapság népszerűek az októberi és novemberi lakodalmak is.

hotelandmore 05

A szakember leszögezte: tapasztalataik alapján a turizmust a vártnál erősebb fellendülés jellemzi. Az egyéni utazók körében továbbra is közkedveltek a wellness szolgáltatások, illetve a szállodák környékén található kirándulási lehetőségek. A szállodák változatos csomagajánlataikkal nemcsak magukat, hanem az adott települést és régiót is igyekeznek vonzóvá tenni.

 

Fotó: Pixnio, Hotel & More

 

Címkefelhő