Skip to main content

Portugál ízek házhoz szállítva

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Az idén júniusban nyitott Essência Restaurant Budapest – Tiago & Éva csapata mindent megtesz a túlélésért és a pozitív hangulatért ebben a nehéz időszakban is. A COVID-helyzetben házhozszállítást vállalnak, de akár ki is települnek egy vacsoráraa megrendelőhöz. Emellett igazi portugál street food hangulatot is varázsolnak Budapest belvárosába.

 

Éva és Tiago Sabarigo éttermét a koronavírus-járvány feloldását követően rögtön leteszteltük, s kellemes élményekkel távoztunk az Essênciaból (erről ITT OLVASHAT). Az egyedi gasztronómiai élményt most otthonunkban is átélhetjük: az étterem 5-6 fogásos kóstolómenüjét saját ízlésünk szerinti összeállításban kérhetjük az étterem állandó vacsorakínálatából.

essencia hazhoz 02

Tiago Sabarigo, Michelin-csillagos séf és csapata maximum 8 fős vacsorákat vállal, természetesen minden járványügyi előírást betartva. A kulináris élményt borpárosítással teszik még teljesebbé, a finom nedűk kiválasztásában pedig sommelier-jük segíti a vendéget.

essencia hazhoz 06

S hogy az ételekről is esse pár szó, olyan portugál különlegességek közül választhatunk mint a polip édesburgonyával és brokkolinivel, a tőkehal açorda, a narancsos torta de laranja. Aki a klasszikusabb ízeket várja, kacsamájterrine, érlelt marha ribeye közül válogathat.

essencia hazhoz 03

Az étterem a korlátozások miatt átállt házhoz szállítást is vállal. A tányérokat papírdobozokra cserélték, kiválogatták a signature ételeik legfőbb összetevőit, és új köntösben tálalták. A házhozszállításnál két fajta ételsorból választhatunk: a „Menü Itthonban” a hazai ízek dominálnak, míg a „Menü Otthonban” a portugál fogások kaptak hangsúlyt, mindez két fő részére.

essencia hazhoz 05

Az otthonokba csempészett mediterrán hangulat mellett az étterem street food kínálattal is várja azokat, akik elvitelre rendelnének, esetleg a közelben laknak. Ételeik között olyan autentikus ételeket vonultatnak fel, mint a portugál zöld leves vagyis caldo verde, a tőkehalkrokett, a tradicionális bifana szendvics Portóból. 

essencia hazhoz 04

Aki a hazai ízeket keresi, az Essênciaban azokat is megtalálja, hiszen palacsinta, gulyás vagy épp a csalamádé is szerepel a repertoárban. Az étterem minden nap 12-19 óra között várja az arra sétáló vendégeket a Sas utcában.

 

Címkefelhő