Skip to main content

Látogatás húsmennyországban

| Kiss Mónika - Velkei Tamás | Terülj, terülj!

Gödöllő centrumától és a HÉV-vonaltól nem messze áll egy villa. Fehér és drapp falaival olyan, akár egy mesebeli kiskastély. Hatalmas emeleti ablaka alatt a Rub & Roll Villa felirat világít, ami sejteti: belépve nem letűnt korok kissé avítt kiállítása vár a vendégre. Helyette hamburgerek, steakek és mennyei BBQ-húsok világába válthatunk belépőt. És ez csak a kezdet.

 

A gödöllői Erzsébet parkhoz közel, családi házakkal szemközt áll egy villa. Olyan szép, hogy szinte csalogatja az arra járót, lépjen be ajtaján. Megtesszük. Az épület hátsó traktusában kapott helyet a Rub & Roll étterem, amelyet egy márványpadlós folyosón lehet megközelíteni.

rubandroll 01

Míg az ember elér az ajtóig, azt hiheti, talán eltévedt, itt aztán nem lesz húslakoma. A jó kis rock zene azonban a helyes irányba csalogatja a bizonytalan vendéget. Középen boxokkal tagolt térbe érkezünk, amelynek fényforrásait meghökkentő módon kötelekből alakították ki.

rubandroll 03

Hogy jó helyen jár a húsfanatikus, azt egy neonfelirat is jelzi: „Eat or die”, vagyis enni vagy meghalni. Akkor már inkább enni! S méghozzá milyeneket! Rendelünk a napi menüből és az étlapról egyaránt, hogy könnyebben menjen a teszt. Előbbi esetében két fogás csupán 1690 forint, ami lehet leves és főétel vagy utóbbi desszerttel. Választhatunk két-két leves és desszert, valamint öt főétel közül. Lehetőség nyílik ugyanakkor arra is, hogy csupán egy fogást kérjen a vendég a napi ajánlatok közül. Mi is így tettünk, és milyen jól tettük. De erre hamarosan visszatérünk.

rubandroll 02

Előbb lássuk, milyen fenséges fogások közül választhat, aki az étlapról rendelne, és a BBQ vagy a grill szerelmese. Hamburgerek, szendvicsek, snackek, levesek, saláták mellett USDA marhaszegy (14 órán át füstölt), szezonálisan elérhető USDA marhaoldalas (12 órán át füstölt), BBQ csirkeszárny, tépett sertés vagy sertésoldalas (5 órán át füstölt, 45dkg) egyaránt választható. Mi az utóbbira szavazunk.

rubandroll 06

Nagyszerű, hogy a rendelt barbecue ételek mellé két köret is jár; nem is választhattunk volna mást, mint az autentikus majonézes káposztasalátát, továbbá sült babragut baconos marhaszegy darabokkal. A két köret egy-egy mély tálkában érkezik, valószínűleg egy is bőven kitartana az oldalas végéig, de így aztán igazán tobzódhat a vendég az élvezetekben.

rubandroll 04

És mi tagadás, tobzódik is, főleg, hogy egy neonfelirat alatt ülünk, ami szabad fordításban arra buzdít: fűszerezzük meg életünket. Vegyük sorra! A tányéron vegyes savanyúsággal kedveskedik a hely, valamint egy húspörzsanyagon pirított jókora toasttal. A hús pedig hatalmas, ahogy ígérték, kívül ropogós rubpáncél (az angol rub szó jelentése dörzsölni, ami a húsba dörzsölt szárazpác fűszerkeverékre utal) borítja, belül puha, omlós, karakteres.

rubandroll 05

S akkor visszatérve a napi ajánlatra, amelyek közül ottjártunkkor mi a kemencében sült mézes-mustáros marhapofát választottuk, amelyet sültburgonyaágyon, gombaszósszal, hagymával, sajttal szervíroztak. A pofa úgy olvadt a szájban, mint a vaj, ráadásul négy szép szelet érkezett igen gazdag körettel, utóbbit teljesen átjárta a gomba kellemes íze. Nem átlagos adag.

rubandroll 08

Meg is történt velünk az, ami nem igen szokott: kifogott rajtunk a két rendelés. De semmi vész: kérésünkre az addig is minden kívánságunkat leső kedves felszolgálónő elcsomagoltatja az ételeket. Így aztán a tesztelés vége az lett, hogy este újra átélhettük a Rub & Roll Villa ízeit. Biztos, hogy nem utoljára jártunk a „húsmennyországban”.

 

Címkefelhő