Skip to main content

Nagymamák kedvencével csalogat a Yellow Bistro

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

A tavalyi finn hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között a Yellow Bistro & Bar-ban távoli nyelvrokonaink specialitásait kóstolhatják meg az érdeklődők. A a kimondhatatlan nevű fogások Tóth Zoltán executive séf kreativitását dicsérik.

 

Idén második alkalommal rendezik meg a finn heteket a Danubius Hotel Heliában található Yellow Bistro & Barban december 1-22 között. A karácsonyt megelőző időszakban a különlegességeket keresők finn specialitásokkal hangolódhatnak stílusosan az ünnepre. Az egyedi ízek és nem különben a furcsa ételnevek a budapesti gasztronómiai életben egyedinek számítanak. A különleges menüről az elmúlt évben rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szálloda a finn kultúrát jól ismerő magyar, valamint a finn vendégektől egyaránt.

finn hetek 04

A nagyközönség kedvelte a siskonmakkarakeitto vagy a mustikkapiirakka elnevezésű különleges és ízletes fogásokat. Az idei kínálatban megtalálhatók olyan jellegzetes halas fogások, mint a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy a szintén hagyományosnak számító bogyósgyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral.

finn hetek 06

– A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, az egészséges fogások, a jól összeillő, megválogatott ízek a legfontosabbak, amelyekben nem a túlzó fűszerezésen van a hangsúly. A finn receptek teret adtak számomra a kreativitásnak, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk – mondta Tóth Zoltán executive séf, akivel idén mit is készítettünk egy hosszabb interjút.

tz 01

A karácsony előtti finn tematikus hetek az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit jegyző finn építész, Pekka Helin nemzeti hagyományai előtt (is) tisztelegnek. Így az ötlet megvalósításakor szem előtt tartották, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló gyökerekhez. Ezek jelenleg is felismerhetők az épület dizájnjában, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során megtartotta. Az elmúlt egy évben a Yellow Bistro & Bar mellett a szálloda étterme és terasza is megújult, új, fiatalos stílusban.

 

Címkefelhő