Skip to main content

25 év kellett a két csillaghoz

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Gondolta volna, hogy már vidéken is teszteltek éttermeket a Michelin-ellenőrök? És azt tudta, hogy a Michelin már 1992 óta kóstolja a fővárosi vendéglátóhelyek kínálatát? Az Index hiánypótló interjút készített a Michelin Kalauzok nemzetközi igazgatójával, amelyben Michael Ellis sok egyéb érdekességről is beszél.

 

Az interjúban elmondja például, hogy milyen metódus alapján választja ki a Michelin, mely éttermeket teszteli, mekkora változást tapasztaltak az ellenőrök, mióta a kilencvenes évek elejétől ellátogatnak Budapestre, valamint az is, mit figyelnek az éttermekben az ítészek. Michael Ellis azt is elárulja, mit gondol azokról a véleményekről, melyek szerint egyre kevesebb Michelin-ellenőr járja a világot, valamint azt, milyen változások várhatók a Michelin-kalauz életében.

michelin gala 04

 

Az Index Magyarország első két Michelin-csillagos éttermének szakácsával, Mészáros Ádámmal is beszélgetett, a diskurzusból egyebek mellett kiderül, hogy a Michelin ellenőre egy alkalommal felfedte kilétét a személyzet előtt, és hosszasan beszélgetett a séffel az étterem működéséről, koncepciójáról, terveiről. Az interjúból azt is megtudhatjuk, milyen hatással lesz a többi magyar étteremre, hogy immár Budapesten is van egy két Michelin-csillagos vendéglátóhely.

 

Címkefelhő