Skip to main content

Csokoládé póréhagyma levelébe csomagolva

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Újabb sztárszakácsot sikerült Budapestre csábítania a Globalista Konyha csapatának, akik ezúttal Santiago Lastra Rodriguez, mexikói nomád séfet invitálták a magyar fővárosba. A séf a dán Noma-nak is dolgozott, amelyet többször a világ legjobb éttermének választottak.

 

Legutóbb mi is végigkóstoltuk a Globalista Konyha meghívására Magyarországra látogató Loïc Villemen menüsorát, amelyről ITT olvashat bővebben. A Globalista Konyha csapata már akkor sejtette, hogy a következő vendégük sem lesz kisebb név, mint a Michelin-csillagos francia Toya szakácsa. Nem a levegőbe beszéltek, hiszen a következő két vacsoraestjükre Santiago Lastra Rodriguez, mexikói nomád séfet sikerült meginvitálniuk.

A Globalista Konyha hónapok át dolgozott azon, hogy a következő eseményükre mexikói szakácsot sikerüljön meghívniuk. Sikerrel jártak, ráadásul megtalálták egy kitűnő séfet találtak, aki szeptemberben jön Budapestre. Ahogy eddig, ezúttal is két vacsorát szerveztek, amelyek szeptember 20-21-én este hét órakor kezdődnek a hetedik kerületi Klauzál téri Vásárcsarnokban. 

mexikoi02 kisebbSantiago Lastra Rodriguez majd egy éven át Mexikóban, a híres Noma Tulum projektmenedzsereként dolgozott olyan nevekkel, mint Rene Redzepi és Rosio Sanchez. Kutatóutakat szervezett, a logisztikáért felelt és az ország legjobb alapanyagainak beszerzésén fáradozott. – Többet tanultam a saját országomról a mexikói Noma-ban töltött 11 hónap alatt, mint egész életemben, és ezért mérhetetlenül hálás vagyok – nyilatkozta a séf a Noma-projekt végén.

És akkor lássuk a menüt! Bevezetőként tostada érkezik majd a vendégek asztalára friss, szezonális zöldségekkel. Majd tengeri sügér, menta, uborka, kaporemulzió és jalapeño ropogós következik. A Zanahorias de altura névre keresztelt fogás kávéban főtt sárgarépa, kecskesajt, karamellizált tej, vadon termő fűszernövények és sárgarépa dzsúsz kombinációja. Lesz még marhapofa, mancha manteles mexikói raguval, káposztaporral, gyümölcsös csípős moleval, friss laposkenyérrel. Zárásként pedig csokoládés tamal (ezúttal póréhagyma levélbe csomagolva), mezcal (agavé ital) homoktövis granita, vagyis jégkása. A menüsoron apróbb változtatások jogát a szervezők fenntartják!

A két vacsorára a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A vacsora ára 18900 forint személyenként, amely tartalmazza a fogásokhoz párosított borokat és az ásványvizet is. További információk a globalistakonyha.com oldalon vagy Santiago Lastra Rodriguez Instagram oldalán – @santiagolas – találhatók.

 

Címkefelhő