Skip to main content

Rosalia #csakazértis az éterben

| Gourmet Riporter | Pincesor

Lesz is, meg nem is. Koccinthatnak is a borkedvelők, meg nem is. Találkozhatnak is a borászokkal, meg nem is. Borozhatnak, eszegethetnek, bulizhatnak barátaikkal, ám most egy kicsit másként. Ez a Rosalia #csakazértis, vagyis az idén 9 éves fesztivál idei online kiadása.

 

Június 5-én és 6-án, este 6-tól három órában jelentkezik a Rosalia Fesztivál az éterben. Élő interjúk borászokkal, zenészekkel, a gasztronómia képviselőivel, szóval csupa fontos emberrel. Lesz rosé- és pezsgőkóstoló sok-sok zenével fűszerezve. Az eseménynek a Liget Budapest Projekt által varázslatosan felújított Millennium Háza ad otthont, háttérben a Rózsakerttel. Ragadjunk poharat, bontsunk egy üveg rosét, helyezzük magunkat kényelembe, és borozzunk a nappaliban, a kertben, a teraszon, vagy ahol jól esik! Együtt.

2020 rosalia 04

Egy kis ízelítő a műsorból: 5-én, pénteken a pop-up stúdió vendége lesz két borász, Dúzsi Tamás és Szentpéteri Attila, a hölgyek részéről pedig Gálné Dignisz Éva és Nyúlné dr. Pühra Bea. Könnyed beszélgetést ígér Farkas Kriszti „Volkova”, a Folkfonics Együttes énekese, és elfogadta a meghívást a PizzaMe tulajdonos testvérpárja is. Az estét szokás szerint DJ Juhász Laci zárja, természetesen élőben. Számot kérni és otthon vonatozni ér.

Június 6-án, szombaton megismerhetünk két fiatal borászt: Béger Ákos és Farkas Gedeon avat be minden borkedvelőt a díjnyertes rosék készítésének titkaiba. A Balatonról Bezerics Dani és Baranyai Péter érkezik, remélhetőleg pár palack pezsgővel a táskájukban. Megismerhetünk két hölgyet is, akiknek szó szerint édes az élete: Háfra Kati makaronkészítő, míg András Tünde a kürtőskalács-készítés mestere. Odett is fellépett volna az idei Rosalián, és most az éteren keresztül találkozunk vele, este pedig tévétorna helyett a Mongooz and the Magnet koncertje mozgat át mindenkit.

2020 rosalia 01

Ebben a mindenki számára különös évben a Rosalia egy különös poharat is készített: a már ismert grafikák mellett egy #csakazértis 2020 feliratú poharat is beszerezhetnek a gyűjtők, rajongók, amelyet a Rosalia honlapján egyszerűen meg lehet rendelni. Figyelem: 6 pohár vásárlása esetén 2 palack friss ajándék rosé jár a vásárlónak, és Budapesten belül ingyenesen ki is szállítják a rendelést.

2020 rosalia 02

A tökéletes Rosalia hangulat elengedhetetlen része a közös kóstolás, élőben, a borásszal együtt. A selection.hu jóvoltából a Rosalia #csakazértis eseményen kóstolt tételek 2 ajándék pohár kíséretében, a rendezvényig kedvezményes áron megvásárolhatók. A kollekció az idei nyár talán legtrendibb borait tartalmazza. A Rosalia borász kiállítóinak köszönhetően pedig számtalan akció és engedmény várja a rosék és pezsgők szerelmeseit, a részletekről a Rosalia honlapján lehet tájékozódni.

 

Címkefelhő