Skip to main content

Hatalmas sikerek a londoni bormustrán

| Gourmet Riporter | Pincesor

A Szent Tamás, a Sauska Tokaj, a Kreinbacher és a Figula is platinaérmet hozott haza a londoni Decanter World Wine Awards borversenyről. A világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb bormustráján további négy aranyérmet is szereztek a magyar pincészetek.

 

A tokaj-hegyaljai Szent Tamás Pincészet 2016-os Mád Késői szüret bora, a somlói Kreinbacher Birtok furmintból és chardonnay-ből készített Prestige Brut pezsgője, a Sauska 6 puttonyos Tokaji Aszú 2013-as évjárata, valamint a balatonfüredi Figula Pincészet 2016-os Köves házasítása (szürkebarát, olaszrizling) egyaránt 97 pontot kapott a lehetséges 100-ból a Decanter World Wine Awards (DWWA) borversenyen.

decanter 04

A négy pincészet egyaránt platinaérmet kapott italaiért. A DWWA a világ egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi megmérettetése, amelyre idén 61 országból, közel 17 ezer bort és pezsgőt neveztek be. Az eredményeket pedig a napokban publikálták a Decanter oldalán - írta a VinCE. A versenyen a tételeket először országonként, ezen belül borvidékenként, szín és szőlőfajták szerint, vakon pontozzák. A zsűritagok közösen döntenek az érmekről, aranyérmet a 95 pont feletti boroknak ítélhetnek. A második körben az aranyérmeseket kóstolják újra, a zsűri ekkor választja ki a kategória legjobbjait, a platinaérmes borokat és pezsgőket.

decanter 03A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok 2013-as 6 puttonyos Aszúja, a Holdvölgy Borászat 2016-os Vision elnevezésű száraz cuvée-je, Orosz Gábor 2015-ös Kései Sárgamuskotálya, valamint a Zombory Pince 2014-es 6 puttonyos aszúja pedig aranyérmet szerzett. Mindezen kívül további 22 ezüst- és 24 bronzérmet is nyertek magyar borok.

 

Címkefelhő