Skip to main content

Elit társaságba került a magyar bár

| Gourmet Riporter | Pincesor

Illusztris csoportba került a fővárosi Aria Hotelben található High Note SkyBar: a Condé Nast Traveler szerint a tetőterasz a világ 10 legjobbja közé tartozik. A belvárosi bárt sanghaji, bangkoki, párizsi koktélbárokkal említi egy szinten a neves brit szaklap, amely nem kevesebbet állít, mint hogy bármelyik bár megér egy utazást.

 

A magyar bárról azt írja a lap, hogy a helyszín megkapó egyvelege a történelmi és a modern Budapestnek. A kétszintes létesítményt csúcsminőség jellemzi, az üvegezett lépcsőház nagyszerű kilátást biztosít a városra. Olyan – írja a magazin –, mintha az első sorba vennénk jegyet, hogy gyönyörködhessünk a Szent István Bazilikában. A kiszolgálással kapcsolatban megemlítik, hogy arról az 1858-ban alapított, vagyis idén 160 éves Gerbeaud Café gondoskodik. A lap szerint az étel- és koktélmenü kitűnő „alkotásokat” kínál a vendégeknek.

A listát eredetileg 2016-ban közölte a lap, amelyet a közelmúltban frissített újra, azaz a High Note tartja a magas minőséget. A budapesti bár olyan elit társaságba került, mint a sanghaji Sir Elly’s, amely 270 fokos panorámát biztosít az előtte elterülő öbölre és a városra, a bangkoki, körpanorámás Moon Bar at Banyan vagy a párizsi L’Oiseau Blanc, amelynek bárszékeiről parádés a kilátást az Eiffel-toronyra.

bar 01

A top 10 felsorolásban szerepel még a Santiago de Chilében található Room 09, a barcelonai La Dolce Vitae, a Hong Kong-i Ozone, ami egy felhőkarcoló 118. emeletén kapott helyet, az ecuadori Quitoban felkereshető La Terraza, a Phuketben található Baba Nest és a csodálatos mexikói tengerparton fekvő Cabo San Lucas egyik előkelő szállodájának bárja, a The Rooftop.

Fotó: High Note, Sir Elly's

 

Címkefelhő