Skip to main content

Tojásból túrós csusza? Nem lehetetlen!

| Sárréti Anita | Fitt és fenntartható

Sokan küzdenek manapság ételérzékenységgel, ami miatt sok finom ételről, italról le kell mondaniuk. Szerencsére ma már sok problémára létezik megoldás, a laktózérzékenyeknek például a ToTu, tojásfehérjéből készülő termékcsalád biztosíthatja a tejtermékek pótlását.

 

Harminc éves lett idén a teljesen magyar tulajdonú Capriovus Kft., amelynek fő tevékenysége a tojásfeldolgozás, a tojástermékek gyártása, illetve a feldolgozás során keletkező melléktermékek hasznosítása. De hogy kerül a tojás a laktózérzékenyek asztalára, kérdezheti most joggal a tejcukorra érzékeny olvasó.

totu 05

totu 04 manusA választ a családi vállalkozásként működő, Dr. Németh Zoltán, ügyvezető igazgató által 1991-ben alapított cég fejlesztésekért felelős tagja, Németh Csaba adja meg. A cég együttműködik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE), ahol a tanulókkal több előremutató módszert és terméket alkottak meg. Ezek közül a ToTu tojásfehérjéből előállított termékcsalád a legjelentősebb, hiszen ezek a tejhelyettesítő termékek számos egészségügyi problémára nyújtanak megoldást. – Üzemeinkben gyártunk különböző pasztörizált tojáslét, szárított tojásport, tisztított főtt tojást, főzött tojásrudat és fertőtlenített héjú tojástermékeket – közölte a szakember.

A ToTu termékei laktózmentesek, így a termékcsalád a tejcukorra érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak tökéletes helyettesítő élelmiszer. Ugyanakkor a ToTu-család termékeit nemcsak a laktózérzékenyek fogyaszthatják, hanem jól használhatók az egészséges táplálkozás minden területén.

totu 01

Értelemszerűen magas a termékek fehérjetartalma, nem tartalmaznak zsírt és koleszterint, és alacsony a szénhidrát- és kalóriatartalmuk. A termékekben nincs tartósítószer sem. A ToTu-család a sportolóknak is ideális a fehérjebevitel növeléséhez, ahogy a Paleo diétába is kiválóan beilleszthető.

totu 03

A termékek alkalmazhatók a szénhidrátcsökkentett étrendekbe is, továbbá tökéletes megoldást jelentenek a cukorbetegeknek. Jó, jó, de milyen az íze, hasonlít a tejre, vajkrémre, túróra, tudakolhatja most joggal az olvasó. Németh Csaba leszögezte: a cég a termékek fejlesztése során minden esetben törekszik a hagyományos tejtermékek ízvilágának és állagának elérésére.

 

Címkefelhő