Skip to main content

Kávék, koktélok minden mennyiségben

| Gourmet Riporter | Kávéház

Február 9-10-én rendezik meg a hazai kávé- és bárvilág mára meghatározó vált eseményét, a 10. KávéBár Bazárt, amelynek ezúttal a Millenáris Park B csarnoka ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több mint negyven kiállító termékeit, kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak a standokon, és persze vásárolni is lehet.

 

A két nap során három országos bajnokság is zajlik majd: a baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat két napon át, a nyertes képviseli majd hazánkat a berlini világbajnokságon. A „civil” kávésok országos versenyét, az Amatőr Magyar Barista Bajnokságot szombaton bonyolítják le, a versengés a hivatalos verseny szabályai szerint zajlik majd. A Magyar Bártender Szövetség vasárnap rendezi meg a Hidegháború - Cold Brew Cocktail verseny, amelyet bárkonferencia követ.

kave bar bazar 04

A kétnapos rendezvényt nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik, mi több, még robotok felbukkanására is számíthatunk. Szombaton 13 órától kezdődnek az előadások, lesz nyerskávé-kurzus a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében, indonéz kávékóstoló az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, home barista workshop, kávés kerekasztal, a napot pezsgő-mesterkurzus zárja.

kave bar bazar 01

Vasárnap a versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indul a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, s a kávézó üzemeltetői bemutatják, milyen az élet a robotkollégákkal. Nem kevésbé lesz izgalmas a The Pink Project-előadás, ahol egy új kávé-variáns kerül terítékre, majd elsajátíthatjuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat, vagyis bepillanthatunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őket követi a Berlinből érkező 19grams pörkölő, amely workshop keretében mutatkozik be, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlik, kreatív teakoktélokkal kísérve.

kavabar 03

A standokon számos izgalmas kísérőesemény várható, lesz cava, prosecco és kávékoktél kóstoló, kávéfőzés különböző lágyságú vizekkel. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is találnak kedvükre valót, de a szervezők ígérete szerint teából, sőt, teakoktélból sem lesz hiány. Idén a korábbiakhoz képest bővebb gasztronómiai kínálat várja a vendégeket, sushi, tapas, leves és desszertkülönlegességek is megkóstolhatók lesznek. A belépő tartalmazza a kávék, teák, borok, buborékos italok, sörök és párlatok korlátlan vagy limitált kóstolását, valamint egy palack ásványvizet is.

kave bar bazar 02

 

A KIÁLLÍTÓK (a lista még bővülhet)

KÁVÉ

19grams – Berlin,
Awaken Company,
Big Ben Tea, Kávé, Whisky,
Black Sheep Coffee&Micro Roastery,
By Beans Coffee,
Caffé Perté,
Caffé Vergnano,
Casino Mocca,
Coffee 42,
Costadoro,
Dalla Corte Hungary,
DeLonghi,
Eureka Coffee Machine,
fekete,
Goosebumps.Coffee-Modbar,
illy,
Impresso Micro Roastery,
Kávékalmár,
Kultúrpresszó,
La Marzocco,
Lavazza,
Lucky Cap Micro Roastery,
Progast,
ROK espresso,
Steamhouse Cafe,
WARDA Coffee Roasters

BOR/PÁRLAT

Agárdi Pálinkafőzde, Bottle Life, Büttner Borbirtok, Istvándy Birtok, Liquid Gold-DLB, Schiszler Pálinkák, Vabrik Pince, Varros & Co., Vino Castillo, ZIP’S BEER

GASZTRO

Chococard, Csokizóna, Cserpes, Desszertműhely, Dessert Service, Dilmah Tea, Stelázsi, Wasabi Sushi, ZIP’S - Gastro

VÍZ, EGYÉB

BenDa Fashion, BWT Hungária, 383 The kopjary water, PlaccON, Simpra, TADAMM

JEGYEK

A belépőjegy tartalmazza a kávék, teák, forró csokik korlátlan kóstolását, valamint borok, pezsgők, sörök, párlatok kóstolását, egy palack 383 The kopjary water ásványvizet, a BWT Aqua bar szolgáltatásait, valamint a programokon való részvételt!

Elővételes napijegy: 3000 Ft
Elővételes kétnapi jegy: 5500 Ft
Napijegy a helyszínen: 3500 Ft
A rendezvény 14 éves kor alatt ingyenes!

Jegyértékesítő partnerek:

Steamhouse Cafe – 1011 Budapest, Batthyány tér 5.
ABC By Beans – 1054 Budapest, Hold u. 13.
Sock's Coffee – 1074 Budapest, Dohány u. 1.
Online jegyértékesítés: www.jegymester.hu

 

Címkefelhő