Skip to main content

A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

| Gourmet Riporter | Kávéház

Mindig nagy örömmel számolunk be a vidéki gasztronómia fejlődéséről, ezúttal Egerben bukkantunk egy érdekes ötletre: megnyílt az első bababarát kávézó. A Manookában értelemszerűen nem a kisdedek isszák majd a feketét, hanem szüleik, közben a kicsik játszhatnak, és gyermekprogramokon vehetnek részt.

 

Eger centrumában, a Dobó térhez közel, a Bajcsy-Zsilinszky utcából nyíló csöndes kis udvarban működött egykor a Csakamost reggeliző, kávézó, ahol klassz ételeket és remek feketéket lehetett kapni. Sajnos a hely bezárt, ám a napokban a helyiségben megnyílt a Manooka kávézó, amely a megyeszékhely első bababarát kávézója.

manooka 05

Első hallásra talán furcsán hangzik az elnevezés, de csak addig, amíg nem járunk utána a koncepciónak. A tulajdonos az anyukákra, apukákra épít, akik szívesen meginnának egy finom újhullámos kávét, megennének egy ízletes péksüteményt, ám nincs kire bízniuk gyermeküket vagy épp nem szívesen hagynák magukra őket.

manooka 04

Ők ezentúl bátran nekivághatnak Eger belvárosának, mert a kávézót úgy alakították ki, hogy a kicsik (4-9 éves korig) külön asztaloknál ülhetnek le, tartalmas időtöltésükről gyakorlott óvónő gondoskodik, kézműves foglalkozáson vehetnek részt, így elfoglalhatják magukat, míg a szülő picit lazít. A kávé jó, mi már teszteltük: ottjártunkkor a darálóban az óbudai Racer Beans pörkölő kávéja pihent.

manooka 02

Az udvarban nincs forgalom, csak gyalogosok és az ott lakók sétálnak, így a terep alkalmas arra, hogy gyermekprogramokat is szervezzenek a kicsiknek. Ráadásul, mint megtudtuk, az udvart hamarosan elkezdik felújítani, szóval a környezet még ennék is ideálisabb lesz, mint manapság.

Fotó: Manooka, Gourmet Riporter

 

 

Címkefelhő