Skip to main content

Pipázó róka a Hold utcában

| Gourmet Riporter | Kávéház

Budapest gourmet piacán, a Hold utcai csarnok földszintjén nyílt extravagáns kávézó a közelmúltban. A By Beans Coffee az Industreal által tervezett merész, ipari stílusú kávézó, amely hangulatában és választékában is üde színfoltja a patinás piacnak.

 

A kávézó az újhullámos kávékultúra képviselőjeként a svéd Per Nordby pörkölőtől veszi a csúcsminőségű specialty kávékat, nem mellesleg a By Beans a márka hazai forgalmazója. Nordby fiatal kora ellenére az észak-európai kávévilág egyik legelismertebb szereplője, aki nemcsak választékával, de a termékek szellemes, kreatív arculatával (logója egy pipázó róka) is azonnal belopta magát a By Beans tulajdonosainak szívébe. Halász Ferenc és Szabó Réka ugyanis két éve döntötték el, kicsit felforgatják addigi életüket, és belevágnak egy kávézó alapításába.

bybeans 04

Olyan kávéval szerettek volna dolgozni, amit elsősorban saját kávézójuk tesz ismertté Magyarországon. A 2017-es budapesti World of Coffee rendezvényen kóstolták meg a svéd pörkölő termékeit, s ott el is dőlt a kérdés. Már csak egy jó üzlethelyiség kellett, amelyet a Hold utcai vásárcsarnokban, egy megüresedő pavilonban találtak meg.

bybeans 02

A By Beans Coffee kávéitalaiért és hangulatáért elsősorban Benkovich Ádám vezető barista és Szentesi Erika barista felelnek, akikkel a vendégek minden nap találkozhatnak a pultnál. Bármit lehet kérdezni tőlük a kávékkal kapcsoltában. Így minden lehetőség adott e világ alaposabb megismerésére. Szombatonként ingyenes kávékóstolókat is szerveznek.bybeans 05

Kínálatukban megtalálható az afrikai és közép-amerikai területekről származó, extra dűlőszelektált kávék, amelyeket Per Nordby gyakran közvetlenül a farmokról vásárol meg, majd göteborgi üzemében pörköli meg. A By Beans csapata készít Valrhona csokoládéból forró vagy jeges csokis italt, de a Ye Tealeaves kínai mikro ültetvényekről származó teái közül válogathatunk.

bybeans 03

Süteményezni is lehet már kora reggeltől, a rétesek a Strudel Hugótól érkeznek, de érdemes egy jó piaci ebéddel is összekötni a kávézást hétfőtől szombatig. Mivel az üzlet kereskedésként is működik, a 350 grammos kiszerelésű csomagolt Per Nordby szemes kávék meg is vásárolhatók.

Fotó: By Beans

 

Címkefelhő