Édes mesevilág az öbölben: megnyílt a Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség
Harmadik cukrászdáját nyitotta meg Dobay: a BudaPart – Cukrászda és Pékség a XI. kerületi Garda utca 1. szám alatt várja a desszertek szerelmeseit. A megnyitón elhangzott: a Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség a környék igazi közösségi pontjává kíván válni, ahol nemcsak fagyizni, sütizni és kávézni, hanem akár dolgozni és olvasni is lehet. Különterme rendezvények megtartására is alkalmas, ahol irodalmi esteket is rendeznek majd. A cukrászdával húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek.
Legnagyobb és legmodernebb cukrászdáját nyitotta meg Dobay, amelynek új egysége BudaPart – Cukrászda és Pékség néven várja az édességek szerelmeseit a XI. kerületi Garda utcában. A VakVarjú Csoport által üzemeltetett cukrászda ünnepélyes megnyitóján Semsei Rudolf, a cég ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.
„Ezer szállal kapcsolódunk e szívünknek oly kedves környékhez, itt működik ÖbölHáz Rendezvényközpontunk és a jövőre 15. születésnapját ünneplő, szezonálisan nyitva tartó éttermünk, a VakVarjú Beach Bistro. Rengeteg személyes emlék köt ide, Újbudán nőttem fel, gyerekként sokat úsztam az öbölben, és a mai napig itt élek a családommal. A városrész az utóbbi időben hihetetlen fejlődésen ment keresztül, úgy éreztük, hogy francia eleganciát sugárzó, mégis modern cukrászdánkkal tovább tudjuk színesíteni a BudaPart izgalmas világát” – mondta a megnyitón Semsei Rudolf.Mi várja a vendégeket a Dobay BudaPartban? Finom, francia elegancia, puha kárpitos falak, játékos függőhinták, macaron formájú kedves székek, virágmintás tapéta, virágos lámpák és asztallapok. A páratlan enteriőrt nagy „adag” napfény egészíti ki, ugyanis a cukrászda minden oldalát üveg borítja, ahol minden szegletben zöldell valamilyen növény. A Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség a környék igazi közösségi pontjává kíván válni, ahol nemcsak fagyizni, sütizni és kávézni, hanem akár dolgozni és olvasni is lehet.
A vendégeknek nincs más dolguk ebben az édes mesevilágban, mint választani az elérhető áron megvásárolható, szeretettel sütött cukrásztermékek és pékáruk, az első két Dobay Cukrászdában hihetetlenül népszerű meleg reggelik és az izgalmas ebédmenük közül. A tradicionális vagy éppen játékos csavarral megálmodott finomságokat a cukrászda napfényes, pazar kilátással rendelkező teraszán is elkölthetjük egy-egy pohár bor vagy pezsgő kíséretében.Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat alkalmaznak a legízletesebb vajat használva. A hagyományos és az izgalmas ízek rajongói már most megtalálhatják kedvenceiket a süteményes-, és fagylaltospultokban, de a jövőben folyamatosan tartanak kóstolókat is a vendégek bevonásával, hogy az újbudaiak számára legfinomabb ízeket kerüljenek desszertjeikbe.
„Emeleti galériánk tökéletesen alkalmas olyan 30-40 fős rendezvények lebonyolítására, amilyen például a halászteleki cukrászdánkban már útjára indult Kávé, süti, irodalom beszélgetős est kortárs magyar írókkal. A Dobay BudaPart első Kávé, süti, irodalom programjának vendége május 30-án Nyáry Krisztián író lesz, aki nemrégiben megjelent Így ettek ők – magyar írók és ételeik című könyvéről mesél majd vendégeinknek” – jelentette be Dobay Eszter.A megnyitón megjelent Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke elmondta: mindig jó érzés számára egy új cukrászda megnyitásán részt venni. A Dobay Cukrászda szeretettel sütött finomságaival mindenben megfelel az ipartestület azon vágyának, hogy minőségi cukrásztermékekkel nyújtsanak tökéletes vendégélményt a cukrászdákba járóknak. Kiemelte, hogy a fiatal Dobay Cukrászda szenvedélyes lendületét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Árvácska névre hallgató tortájukkal első versenyükön bekerültek a Magyarország Tortája 2024 verseny hat döntőse közé.A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget Huszti Zoltán, az Albertfalvi Szent Mihály Plébánia káplánja részvételével.