Skip to main content

Még egy gyurgyalag várja a borisszákat Szekszárdon

| Gourmet Riporter | Pincesor

Egyre több a borturista Szekszárdon, aminek a borászok nagyon örülnek. Most azonban a borisszáknak szolgálunk egy jó hírrel: a közelmúltban megnyitotta kapuját a Mészáros Borház által üzemeltetett Merops Hotel új szárnya, így a jövőben több szoba áll a turisták rendelkezésére, ha szállást keresnek a borfellegvárban.

 

Nemrégiben nyitotta meg új szárnyát Szekszárd belvárosában a Mészáros Borház üzemeltette Hotel Merops (a szó latinul gyurgyalagot jeletn). Az új hotelrészre nagy igény mutatkozott a borvidéken, hiszen kevés igazán nívós helyen lehet megszállni a Tolna megyei székhelyen, miközben – egyebek mellett – számos kitűnő borászat várja a turistákat, ráadásul mind több a brit, a német, a kínai vagy francia turista a városban.

merops 04

Korábban az első szárny megnyitásával is a piac diktálta igényekre reagált a Mészáros Borház, számosan voltak ugyanis, akik szívesen kóstoltak volna, akár több pincében is, de nem volt hol megszállniuk. Hiszen, aki kóstolóra érkezik a városba, nem igen törődne már azzal, hogyan jusson vissza lakóhelyére, szívesen eltöltene egy vagy két éjszakát a borvidék fővárosában.

merops 03

Amióta megnyílt a Merops, gyakran előfordul, hogy olyanok is megszállnak a hotelben, akik más pincészetnél jártak kóstolótúrán. Nem meglepő, ha a vendégkör hamar „kinőtte” a szálloda 22 szobáját, sokszor már nem tudták elhelyezni a megszállni kívánó vendégeket. Ezért határozott úgy a Mészáros család, hogy megveszik a hotel melletti telket, és felhúznak azon egy másik szárnyat.

merops 05merops 06Istvándi Beáta belsőépítész valósította meg azokat az elképzeléseket, amelyeket Mészáros Pálné és lánya, Zsanett fogalmazott meg. A belsőépítész kapcsolatai révén jutottak hozzá például azokhoz az egyedi csillárokhoz, amelyek oly jellemzők a szálloda halljára. A Merops 2-ben plusz tíz szoba áll a vendégek rendelkezésére, valamint egy a régi szárnyban találhatónál valamivel kisebb konferenciaterem. Az új szálláshely szobái hasonlóak a „régi” hoteléhez, a közösségi terek azonban némileg eltérő képet mutatnak.

A szállodaszárny megnyitása mellett a Mészáros Borház idei éve egyébként is bővelkedik sikerekben: 2015-ös Bodzási Kékfrankosuk (amely nem mellesleg Szekszárd város bora is egyben) nagy aranyérmet nyert a közelmúltban lebonyolított 39. Országos Borversenyen, a nedű a legjobb kékfrankos lett. Emellett a Hidaspetre Cabernet Franc vörösbor kategóriában a Reformátusok bora címet nyerte el az év első felében. És akkor arról még nem is szóltunk, hogy Mészáros Pált 2016-ban az Év bortermelőjének, tavaly Szekszrád díszpolgárának választották. 

 

Címkefelhő