Skip to main content

Ahová Szent Márton is szívesen beülne

| Kiss Mónika - Velkei Tamás | Kávéház

Szombathelyen biztosan a legjobb vendéglátóhelyek közé tartozik a Balmora Warming Hut, ami igen nagy érdem, mivel egy kávézóról van szó. Nemcsak azért állítjuk ezt, mert modern, profi, vendégszerető hely, hanem ezt mondatja velünk a gazdag kínálat is, legyen szó kávés italokról, süteményekről, pékáruról vagy szendvicsekről. 

 

A Balmora Warming Hut enteriőrje nordic stílusú, letisztult, fa, beton és szürke szövet anyagokkal operáló, a centrumban nagy bukszussal. A hatalmas ablakoknál kialakított helyekért állandó a versengés a vendégek között, nem hiába: a Balmora Szent Márton szülővárosában, Szombathely kellős közepén, a város főterén található, azaz pompás a kilátás. A kávézó előtt teraszt is kialakítottak, amit egy különleges megoldással, az asztalok lábához szerelt melegítőkkel tesznek a hűvösebb időben is komfortossá.

Balmora 01A Balmora Warming Hut (utóbbi szóösszetétel jelentése: melegedő) a mai elvárásokhoz felnőtt, profin működtetett, széles választékkal működő specialty kávézó, a belváros éke, ahová bármely napszakban betérhet a vendég, s ami Európa bármely városában megállná a helyét. Hogy miért állítjuk mindezt?

Balmora 10

A felszolgálók kedvesek, informatívak, hangtalan és sebesen teszik a dolgukat. A kávét a soproni One Eleven pörkölő biztosítja. A kávés kínálat gazdag, amit próbáltunk, hibátlanul került az asztalunkra. Ilyen volt a presszó, a dupla presszó, az americano, illetve a frissen facsart narancslé cold brew-val. Ez utóbbi különösen elnyerte a tetszésünket.

Balmora 05

Az édesszájúakat igencsak elkényezteti a Balmora, ezt választékot ugyancsak teszteltük. A süteményeket – amint azt egyik barátságos felszolgálótól megtudtuk – a tulajdonosok készítik. Szerencsére, tesszük hozzá, hiszen így nem vész el a gondosság és a szív, nem egy nagyipari tömegtermék kerül a vendég tányérjára, hanem lélekkel készített egyedi desszertek.Balmora 02

Egy hatalmas vitrinben több különböző tortából válogathatunk minden nap. Mi az áfonyás gesztenyetortát, a kakaós málnatortát és a sajttortát teszteltük, egyik jobb volt, mint a másik, de a gesztenyés külön klasszis kategória.

Balmora 09

Az ételkínálat szintén gazdag, fogyasztottunk bagelt serranóval, sajttal, kaprival, szendvicset prosciuttóval, mindezek frissen melegítve érkeznek, valamint óriás szendvicset, ami alatt baguette-et kell érteni mindenféle földi jóval tömve. Aki könnyedebbre vágyik, zabkását vagy friss pékárut is választhat. Mindig van különböző töltelékekkel készített friss croissant.

Balmora 08

A vendég akár olvasgathat is, ha kedve tartja, ehhez a pulton és a polcokon talál muníciót, újságok és könyvek formájában. Bevalljuk, mi is jócskán időztünk minden nap, amikor betértünk a „Melegedőbe”. Aki szereti a skandináv stílust, értjük ez alatt a pörkölést, az enteriőrt, az ugyanúgy nehezen szabadul a kellemes atmoszférát pulzáló kávézóból.

Balmora 06

Ami egyébként több mint kávézó, hiszen este kilencig nyitva tart, hétvégén még tovább is. Itt talán még Szent Márton is szívesen időzne.

 

Címkefelhő