Skip to main content

Tonkababos csoki, a tökéletes meglepetés

| Gourmet Riporter | Kávéház

Újabb taggal bővült a chocoMe forró csokoládé család. A tonkababos forró csokoládéban a világ egyik legizgalmasabb fűszerkülönlegessége, a Venezuelából származó tonkabab és egy csipetnyi fahéj került a magas kakaótartalmú tejcsokoládéba. A fűszerhasználatnak köszönhetően – a cég tájékoztatása szerint – a chocoMe a nemzetközi forró csokoládépiacon is különlegességet alkotott.

 

A csokoládés desszertital egyik titka abban rejlik, hogy a „csodafűszerként” számon tartott tonkabab sokszínű, markáns aromája egyszerre idézi fel a vaníliát, a fahéjat és a mandulát, és ideális párja a csokoládénak. A tökéletes forró csokoládé élményért a chocoMe az új terméket is csokoládéforgács formában kínálja, amelyek egyenletesen olvadnak el a forró vagy felhabosított tejben – a végeredmény krémes, ínycsiklandóan fűszeres és melengető desszertkülönlegesség.

chocome tonkabab 03

A csokoládémanufaktúra atyja, Mészáros Gábor a forró csokoládé tökéletes elkészítésének titkát is megosztja. – A fűszerek még a meleg, olvadt csokoládéba kerülnek, amelyet formába öntünk, lehűtünk, és ezt követően forgácsoljuk fel apró darabokra. Elkészítésnél 25-30 gramm csokoládéforgácsot javaslok hozzákeverni két deciliter forrásban levő̋ vagy felhabosított tejhez. Miután a csokoládéforgácsok elolvadtak, kellemes, lágy csokoládéitalt kapunk – vallja a tulajdonos.

chocome tonkabab 02

A „bódító” és „titokzatos” tonkabab Mészáros Gábor egyik kedvenc fűszere, így a legújabb desszertben is életre kel az alkotó szenvedélye és a valódi személyesség. A chocoMe Tonkababos forró csokoládéja egyszerre melegíti fel, édesíti és fűszerezi meg téli napjainkat – ráadásul még Valentin napi ajándéknak is tökéletes.

 

Címkefelhő