Skip to main content

A chocoMe-nél hét a magyar igazság

| Gourmet Riporter | Kávéház

Az idén is számos nemzetközi díjat szerző csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb különleges ízkombinációkkal kényezteti rajongóit és az édességek iránt érdeklődőket. A cég vegán termékkel kedveskedik az ínyenceknek, az őszi, téli hideg napokra gondolva pedig instant forró csokoládét fejlesztett ki, amelyet háromféle ízesítéssel is kínál.

 

Az egyik újdonság, a chocoMe Raffinée 3 dobozában a Valrhona édes különlegességei lapulnak: a friss gyümölcs, a bársonyos kakaóvaj és a cukor egyszerűnek tűnő találkozásából mennyei ízek születtek. A mindössze három klasszikus összetevőből álló alapanyaghoz hasonlót a vállalkozás szerint korábban még egyetlen csokoládégyártó cég sem fejlesztett.

Az íz mellett e desszert másik tulajdonsága, hogy teljes mértékben vegán termék. A háromféle ízű drazsé – a nepáli Timur borsos mandula couverture-rel bevont szicíliai mandula, a mogyorós tejcsokoládéval és passion fruit couverture-rel bevont piemonti mogyoró, valamint az étcsokoládéval és yuzu couverture-rel bevont szicília mandula – elegánsan, egymástól teljesen elszeparálva bújik meg a manufaktúrára jellemző, ízléses dobozban.chocome hetamagyar 02

A cég másik újdonságáról, a Petit 21 édességről Mészáros Gábor chocoMe tulajdonosa elárulta: a tavaly bevezetett termékkategória most egy újabb ízvariánssal egészül ki, a mangóval töltöttel. – A mindössze öt milliméter vékony, huszonegy chocoMe logót formáló csokoládélapocska varázsa abban rejlik, hogy kecses megjelenésük ellenére meg is töltöttük őket. A trópusi mangó ízét fagyasztott Alphonso mangó gyümölcspürével és liofilizált mangóval együttesen csempésztük az étcsokoládé belsejébe – közölte a tulajdonos.

chocome hetamagyar 04

A chocoMe forró csokoládéval is jelentkezik, s hogy a kortyolás élménye tökéletes legyen, csokoládéforgácsok formájában készítették el a terméket. Így egyenletesebben olvad fel a forró vagy felhabosított tejben, illetve lágyabb, krémesebb lesz a forró csoki. – A forgácsok teljesen homogén ízélményt nyújtanak, ugyanis a fűszerek még a meleg, olvadt csokoládéba kerülnek, amelyet formába öntünk, lehűtünk és ezt követően forgácsoljuk fel apró, kis darabokra – közölte részletet a magyar manufaktúra alapítója.

chocome hetamagyar 05

A cég azt javasolja, hogy 25-30 gramm forgácsot keverjünk el forrásban levő vagy felhabosított, 200 milliliter tejjel. Az alapos elkeverést követően, kellemes, lágy csokoládéitalt kapunk. A termék egyelőre három ízesítéssel – chilis, három fűszeres (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió) és sós-karamellás – kerül a boltokba.

 

Címkefelhő