Skip to main content

Három magyar kávézó a legjobbak között

| Gourmet Riporter | Kávéház

A Madal, a My Little Melbourne és a Kontakt is bekerült a Lonely Planet nemrég megjelent Global Coffee Tour kávékalauzába – adta hírül a Madal közösségi oldalán. A dicsőség azért is nagy, mivel a kiadvány szerkesztői 37 országban jártak, amelyeknek százötven kávézóját mutatják be.

 

A Lonely Planet munkatársai a kávé őshazájától, Kelet-Afrikától napjaink nagy kávétermelő vagy éppen fogyasztó országaiba látogattak el, így a kiadványban Kubától az Egyesült Államokon, Ausztrálián át az Egyesült Királyságig számos helyszínt fedezhetünk fel.

harom magyar kavezo 01

A kalauz tippeket ad arra vonatkozóan, hol találhatók legendás kávézók, hol tehetünk érdekes ültetvény túrát, melyek a legnevesebb városi pörkölők és a kötelezően felkeresendő kávézók. Ezek közé került be a három budapesti hely, a Madal, a Kontakt és a My Little Melbourne. Ami igen nagy elismerés, ha úgy tetszik, a világ legjobb 150 kávézójából három is magyar.

A világ legizgalmasabb kávézóit összesítő kalauz a földkerekség legjobb sörözőit lajstromozó kiadvány mintájára készült, amely ugyancsak népszerű volt az utazók körében. A Lonely Planet Global Coffee Tourból megtudhatjuk, hogyan kell rendelni kávét egy-egy ország nyelvén, valamint rengeteg hasznos információt a kávék osztályozásáról, pörkölésről, főzésről.

harom magyar kavezo 02

A nívós kávézókat összesítő különleges könyv segítségével az olvasó megtudhatja, mit próbáljon ki egy adott országban, hova menjen egy bizonyos városban, emellett ismertet kávékat, koktélokat, főzési technikákat is. A fényképekkel illusztrált kávéházak mellett találhatunk adatokat a helyi kultúráról, történelemről és turistalátványosságokról is.

Fotó: Madal, Gourmet Riporter

 

Címkefelhő