Skip to main content

Forintokká válnak az olvadó kilók

| Gourmet Riporter | Fitt és fenntartható

Fogyni kezdtek a szakácsok és a felszolgálók a budapesti VakVarjú éttermekben, ám ezúttal kivételesen ezt senki nem bánja a cégénél, sőt! Az étteremcsalád ügyvezető-tulajdonosa, Semsei Rudolf cégcsoportján belül hirdetett fogyókúraversenyt, amivel az egészségesebb életmódra próbálja ösztönözni a finomabbnál finomabb ételek bűvkörében élő kollégáit. A kihívás jótékony célt is szolgál, a leolvadt kilók a verseny végén forintokká alakulnak át: a cégcsoport a SUHANJ! Alapítványt támogatja. 

 

Egy cukrászati kiállításon voltam néhány kollégámmal Riminiben februárban. Észrevettem, hogy egy kiadós reggeli, napközbeni kóstoló és ebéd után már azt tervezték, hogy hol vacsoráznak. Gasztronómiai vállalkozásként talán érthető, ha mindig az ételen jár az eszük, de ügyvezető-tulajdonosként szerettem volna, ha munkatársaim kicsit kiszakadnak a kalóriák világából és néhány hétig a közösségi élmények, a sportolás és az egészségesebb életmód töltik ki gondolataikat. Ekkor határoztam el, hogy meghirdetem „A Nagy Fogyás 2023” céges kihívást” – mondta Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú étteremcsalád vezetője.

A cégcsoport éttermeiből, cukrászdájából és egyéb egységeiből közel 60-an neveztek be szinte azonnal a 12 hétig tartó versenyre, amely egy mérlegeléssel kezdődött. A játékot a verseny időtartama alatt bárki bármikor befejezheti, ha úgy érzi, hogy fogyásával elérte a kívánt súlyt. Akik a kiinduló testsúlyukhoz képest százalékosan a legtöbb kilótól tudnak megszabadulni, értékes jutalomban részesülnek.

„Mindenki el van keseredve, hogy egyre több a beteg ismerősei között, de a saját egészségükért tenni sokaknak még mindig nem eléggé fontos. Ezért egy kihelyezett orvosi állapotfelmérést és vérvételt szerveztünk annak reményében, hogy orvosi eredményeik tudatában talán még többen csatlakoznak céges kihívásunkhoz. Nagy öröm volt számomra, hogy több, mint száz munkatársam vett részt az állapotfelmérésen és utána jópáran belevágtak a már javában tartó Nagy Fogyásba” – hangsúlyozta ügyvezető-tulajdonos.

Dr. Bokor Tamás, a Budapest Party Sevice Kft. foglalkozás-egészégügyi szakorvosa az orvosi vizsgálaton részt vettek egészségi állapotával kapcsolatban azt emelte ki, hogy igazán súlyos problémát szerencsére nem találtak senkinél, ám a súlycsökkentést több kollégánál javasolta. A szakorvos aláhúzta: a túlsúly emeli a vércukorszintet, a koleszterint és a vérnyomást, ám az értékek már 5 kilogramm leadása esetén is jelentősen javulnak, 8-10 kiló súlycsökkenés során pedig határozottan mérséklődik a térd és a csípő terhelése, könnyebbé válik a munka.

Semsei Rudolf ügyvezetőként ezért azt is kérte szakácsoktól, hogy a dolgozóknak járó menü heti összeállításánál az korábbiakhoz képest jobban figyeljenek a kalóriákra. „Vezetőként azt is fontosnak tartottam a játékkal kapcsolatban, hogy minél egészségesebb munkatársak vegyenek körül, akiknek munkájára és teherbírására hosszú távon számíthatok” – emelte ki Semsei Rudolf.

vakvarjú 02

Pálinkás Zsolt séf

„A Nagy Fogyást 136 kilóval kezdtem el. A kihívástól függetlenül már januárban eldöntöttem, hogy szeretnék jó pár kilótól megszabadulni és jobban érezni magam a bőrömben. Elkezdtünk tudatosan étkezni a feleségemmel, legelőször a cukrot és a fehér lisztet hagytuk el, majd elkezdtem hetente háromszor konditerembe járni és kétszer úszni. A mérlegelés óta már közel tíz kilótól szabadultam meg és már ekkora súly leadása után is jobb a hangulatom, frissebb vagyok, később fáradok el” – árulta el Pálinkás Zsolt, a VakVarjú Csónakház chefje.

A cégcsoport dolgozói nemcsak saját egészségük megőrzése miatt fogynak: a verseny során leolvadt kilóik a kihívás után forinttá alakulnak át, amit a Budapest Party Service Kft. a SUHANJ! Alapítványnak ajánl fel. Minél több kilótól szabadulnak meg a szakácsok és felszolgálók, annál többel tudják majd támogatni a szervezetet, amely sérült és fogyatékosággal élő embereknek adja át a mozgás örömét.

Címkefelhő