Skip to main content

Biofilizálással védik a beltartalmi értéket

| Sárréti Anita | Fitt és fenntartható

Kevés olyan termék létezik a piacon, amelyben egyszerre jelenik meg az egészség, az ízélmény, a hosszú eltarthatóság és a könnyű használhatóság. Egy magyar termék, a Kavali tökéletesen pótolja a friss gyümölcsöt és zöldséget. Kiváló minőségű szárított termékeik természetesek, és nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, cukrot, mesterséges aromákat, színezéket, tartósítószert. Kis és nagy kiszerelésben is elérhetők, visszazárható tasakban, így hosszan eltartható.

 

A Kavali egy magyar, innovatív élelmiszeripari fejlesztés. A cég korszerű gyártóüzeme Mórahalmon kezdte meg a munkát 2022 őszén. „A zöldségek és gyümölcsök biofilizálása korszerű, innovatív technológia. A gyárban kiváló szakemberek felelnek azért, hogy a friss alapanyagokból a legjobb minőségű termékek készüljenek” – közölte dr. Pomozi István, a Kavali üzletfejlesztési vezetője. Kifejtette: a liofilizálástól eltérően, az eljárás során nem történik fagyasztás, a kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológia megőrzi a gyümölcsök és zöldségek beltartalmi értékeit és aromáját.

kavali 06

A korszerű szárítási eljárás adalékanyagmentes élelmiszertartósítást tesz lehetővé. A technológiának köszönhetően a termékek előállítási módja a liofilizálásnál és légáramszárításnál nagyságrendekkel energiahatékonyabb, nagyobb mértékben megőrzi az élelmiszerek funkcionális összetevőit, biológiailag aktív komponenseit (aromaanyagok, vitaminok, antioxidánsok, természetes cukrok).

kavali 08

Nagy előnye még a terméknek, hogy hosszan eltartható normál körülmények között is, vagyis nem kell hűteni, mivel visszazárható tasakban kínálják. A feldolgozott alapanyagokat magyar, főleg helyi termelőktől szerzik be.

kavali 01

A vákuumszárított, ropogós gyümölcs és zöldség falatkák a természetes, megfelelő táplálkozás lehetőségét kínálják, a színét és formáját is jobban megőrzi, továbbá 100 százalékban gyümölcs marad – víz nélkül. „Az érett gyümölcsökből, zöldségekből készült snackek reggelire, joghurtokhoz, salátákba keverve vagy akár édességek, sütemények alapanyagaként is tökéletesen pótolják a friss gyümölcsöt, és még speciális diéták, glutén- és laktózmentes étrend esetén is fogyaszthatók” – részletezte Pomozi István.

kavali 02

A bővülő termékpalettán jelenleg a következő gyümölcsök érhetők el: eper, meggy, fekete ribizli, narancs és mandarin. Hamarosan elérhető lesz a vákuumszárított paprika-paradicsom is a webshopban.

 

Címkefelhő