Skip to main content

Házhoz viszik a Laurel érzést

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Mede Ádám séf és a csapata egy olyan „utazóbőröndöt” álmodott meg, amely magában rejti a Laurel ízeit és különleges élményt nyújt. A stílusosan Silentiumra keresztelt menüben pisztrángot, kacsát és marhát is kóstolhatnak a megrendelők, ráadásul egy csavarnak köszönhetően ingyen.

 

Április 1-vel a Kertész utcai étterem új tavaszi menüjét szerette volna bemutatni, a Covid-19 járvány miatt azonban ezt bizonytalan időre el kellett halasztania. Ám helyette Mede Ádám séf és csapata egy speciális ételsort kínálnak, amit "Silentium" névre kereszteltek. Az ételsor érdekessége, hogy otthoni fogyasztásra alkották, hogy a vendégek a kényszerű bezártság ideje alatt is együtt ünnepelhessék az étteremmel a gasztronómia csodás pillanatait.

laurel4

A menüt két főre állították össze, és lényegében grátisz: az étterem ajándékba adja, ha a vendég vásárol egy 15.000 forintos speciális vouchert. Az utalványokat az újranyitás után két hónapig lehet felhasználni, minden két fő foglalás után egyet. A vacsorához előrendelés szükséges, amit legkésőbb adott napon 12 óráig lehet leadni. Mivel egész április előre foglalható és a napi készlet korlátozott, az étterem javasolja, hogy a vendégek mielőbb adják le a rendelésüket.

laurel5

A menü fix fogásokból áll, így ezúttal kivételesen nincs arra mód, hogy allergia vagy speciális étrend kapcsán egyéni kéréseket teljesítsenek. Aki valamilyen ételintoleranciától szenved, kérik, érdeklődjön az allergén összetevőkkel kapcsolatban e-mailben. A megjegyzés rovatba kérik pontosan feltüntetni a szállítási címet. Mivel nincs helyszíni fizetés, a csomagot érintésmentesen az ajtó elé helyezik a megadott napon 12-18 óra között, amiről telefonon is értesítik a megrendelőket.

laurel7

A menü összeállításakor törekedtek arra, hogy a lehető legmagasabb minőségű ételek kerüljenek a vendégek asztalára. Az ételek befejezése a megrendelőre vár, ami a mellékelt leírást követve nem több 10-15 percnél. A menühöz lehetőség nyílik bort, pezsgőt rendelni, Tüü Péter kétszeres magyar bajnok sommelier ajánlásával.

laurel6

Nézzük, milyen fogások szerepelnek a nappalik asztalára kerülő fine dining menüben! A bevezető kovászos kenyér, füstölt vajjal, amit füstölt pisztráng követ. A harmadik fogás kacsaleves, majd marhaoldalast fogyaszthatunk gulyás esszenciával, hagymás nudlival, borsodi csalamádéval. Az ételsort maláta zárja, sós karamell, karamellizált fehér csokoládéval, valamint egy Petit Fours.

laurel8

– Mindezt azért tesszük, mert hiszünk benne, hogy a jelenlegi helyzetben is lehet élvezni a gasztronómia csodás pillanatait – közölte a kezdeményezéssel kapcsolatban Bathory Gergő tulajdonos. Hozzátette: az ételsor egy gondosan összerakott, több fogásos vacsora, s a voucher megvásárlásával a vendég támogatja a járvány miatt nehéz helyzetbe került Laurel dolgozóit, beszállítóit. Az étterem a Silentiummal köszöni meg a vendégek hűségét.

Fotó: Laurel

 

Címkefelhő