Skip to main content

Fácánnal és csokoládéval Párizsért

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal szakácsa nyerte a Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsversenyt. Ezzel ő képviselheti majd hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020-on, a francia fővárosban megrendezésre kerülő ifjúsági szakács világbajnokságon.

 


A magyar Chaine Egyesület a Sirha Budapest kiállítás keretében rendezte meg, immár 25. alkalommal az ifjúsági szakács verseny döntőjét. A versenyen Akács István (Olimpia), Huang Bao Shan (A Kert), Jakab István (Hotel Azúr), Károcs Olivér (Hotel Silverine Lake Resort), Lendvai Levente (Arany Kaviár), Szegedi Réka (Four Seasons Gresham) indult.

chaine 2020 03

Az indulóknak a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból (fácán, Kotányi dióolaj és liofilizált rozmaring, Valrhona Guanaja csokoládé) kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük 3 óra alatt, négy főre. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze. A munkához a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította.

chaine 2020 02

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Hanzély Attila (Luxury Event), Sándor Dénes (BGE). A konyhai zsűri a főzési technikát, az alapanyagok gazdaságos felhasználását, a tisztaságot és az időtakarékosságot értékelte.

chaine 2020 04

A kóstoló zsűriben igazi nagyágyúk ültek: Széll Tamás (Stand) a zsűri elnöke, Ádám Csaba (Olimpia), Bicsár Attila (Traktor), Bíró Lajos (Vendéglő a Kisbíróhoz), Győrffy Árpád (Four Seasons Gresham Kollázs), Kovács Árpád (Félix Kitchen & Bar), Nyíri Sándor (Arany Kaviár), Rácz Krisztián (Hotel Azúr), Segal Viktor (Segal Konyhája). A kóstoló zsűri ízhatást, a megjelenést a tálalást és az eredetiséget figyelte.

chaine 2020 01Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2020. évi dobogósai:

1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár
2. Akács István, Olimpia
3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért. Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzet konyhai munkáért. 

A verseny győztese, Lendvai Levente képviseli majd Magyarországot a Jeunes Chefs Rôtisseurs ifjúsági szakács világbajnokságon.

 

Címkefelhő