Menza és urizálás

Náncsi néni, be vagy rúgva, menj haza! – mondanám szívem szerint annak a Náncsi néninek, aki a gyerekkorom olvasmányélményeiből ismert és szeretett, mosolygós, feketeistváni bűbája helyett most egy rikácsoló, szaftos kötényes alakként szörnyellik elém. Nagyjából ez az első asszociációm, amikor belebámulok a tányéromra porciózott ételbe, mert borzasztó csalódás ér – várakozásaimhoz képest és abszolútértékben is.

Cikk folytatása

A Budapest Borfesztivál egy csoda

Az idei Budapest Borfesztivál egyik újdonságának számított, hogy immár Gourmet Udvar is várta a borok szerelmeseit. Az ötletgazda, dr. Andrejszki Richárd, a Chef Market tulajdonos-ügyvezetője magazinunknak elárulta: a szervezőkkel közösen szerették volna meglepni a fesztiválozókat olyan ételkínálattal is, ami jobban illeszkedik a minőségi borok világához.

Cikk folytatása

Nem kedvtelésből visznek éttermet

Mindig szerettem volna egy nagyon színvonalas éttermet vezetni, amelyben az ételek színvonala felnő, vagy ha úgy tetszik méltó a borainkhoz – mondta magazinunknak Mészáros Zsanett a szekszárdi Merops étterem vezetője hozzátéve, hogy folyamatosan azon dolgoznak: a nívó emelkedjen. Elismerte, a fejlődést csak kemény munka árán lehet elérni.

Cikk folytatása

Mesés madártej „Buda édenkertjében”

Ízlésesség, ízletesség – ez a két szó maradt meg bennünk azután, hogy kipróbáltuk a Szépilona Bisztrót, amely „Buda édenkertjeként” hirdeti magát. A hely fölülmúlta az előzetes elvárásainkat: kellemes a hangulat, az ételek nem túldíszítettek, nincsenek újragondolva, csak magabiztosan, jó ízléssel elkészítve, a szakembergárda precíz, kedves. Biztosan visszatérünk még.

Cikk folytatása

Érték született az ódon hetényi házban

Tűnjön el egy időre a vendégek életéből a nyüzsgés, az ingeráradat, ami körbevesz bennünket, éljék és adják át magukat a lassan hömpölygő élményeknek, mint egykor a régi családi ebédek alkalmával. Ez a filozófiája Hosszú Franciskának, aki Hosszúhetényben működtet éttermet. Szerinte, ha családias a légkör, a vendégek megérzik. A Hosszú Tányérban nem kell mereven ülniük, akár a konyhába is besétálhatnak.

Cikk folytatása

Szürke Csacsiból kertecske – 20 éves a Jardinette

A Németvölgyi úton valaha szinte minden sarkon vendéglő várta a polgárokat, akik, ha úgy tetszik, egy gasztronómiai promenád kínálatából válogathattak. E vendéglők közé tartozott a Szürke Csacsi is. Mára alig maradt pár étterem, de a Csacsi – némi metamorfózison átesve – ma is várja a budaiakat. Ez az étterem a Jardinette, amely két évtizede is ápolja a hagyományokat.

Cikk folytatása

Kincs a Dél-Alföld szívében

A szegedi Alabárdosban nem lehet „rosszul” választani, séf ugyanis igazi elkötelezettje szakmájának. Színes, összetett, de nem erőltetett, gondosan egymás mellé válogatott alapanyagokból, a technológiák tökéletes ismeretével készített ételei élményszámba mennek. Tóth Pál figyelme a legapróbb részletekre is kiterjed, impulzusai érthetők. Semmit nem ajánlunk jelenleg jobban, mint egy látogatást a színek szerelmesének konyhájába.

Cikk folytatása

Gulyás, amiért utazni is érdemes

Éhesen érkeztünk, jóllakottan távoztunk. Előzetesen jó híreket olvastunk az étteremről, és nem is csalódtunk. A kiskunhalasi Rézmozsár olyan vendéglátóhely, amelyből minden városba kellene legalább egy. Terei fényesek, tágasak, a konyha megbízhatóan működik, a vendéggel jól bánnak, készülnek ebédmenüvel, választhatunk étlapról és a séf ajánlatából. Étlapjukon található néhány egészen különleges gyöngyszem is.

Cikk folytatása

Mede Ádám: "A legfontosabb az íz és a mélység"

Az, hogy valami jó, manapság már kevés, egyedi fogásokat és valódi tartalmat kell alkotni – vallja Mede Ádám, a Laurel séfje. Szerint az autentikus ételeinket kellene csúcsra járatni, miközben gyakran mixeli ázsiai fűszerekkel a magyar fogásokat, mert abban találja meg a szabadságát. Picit szomorú volt amiatt, hogy étterme idén sem kapott Michelin-csillagot, de biztos benne: a minőség előbb vagy utóbb kifizetődik.

Cikk folytatása

Francia arany, skandináv fölény

A házigazda Franciaország szerezte meg az első helyet a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjében. A versenyen szinte minden fontosabb díjat a skandináv országok nyertek. A magyar csapat Veres István séf vezetésével a 11. helyen végzett. 

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017