Reflektor

Újabb sikert arattak a Baráthegyi sajtok Etyeken

Két sajtjával is díjat nyert a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Sajtmanufaktúrája a napokban megrendezett X. Magyar Sajtmustrán, Etyeken. A natúr kecskesajt és a parenyica egyaránt ezüst minősítést kapott. A Baráthegyi majorságban minden munkát fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű emberek végeznek.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Elek Balázs: "Mi azért vagyunk, hogy élményt szerezzünk"

Nem az a siker, ha valaki Michelin-csillaggal a címlapra kerül, hanem az, ha kétszáz embert megvendégel úgy, hogy mind elégedetten megy haza – vallja Elek Balázs, a Sparhelt séfje magazinunknak adott interjújában. Szerinte a főzés tanulható, és nem tehetség kérdése: ízérzék viszont kell hozzá, és az vagy van valakinek, vagy nincs.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Michelin-csillagos étteremből magyar zarándokházba

Fantasztikus a magyar túró: sós és édes verzióban egyaránt jelen van a magyar konyhában – lelkendezett a Gourmet Riporternek Manolo Cristiani, a római Szent István Ház szakácsa, aki saját bevallása szerint már meg is találta, hogyan lehet az ismert tejtermékből olaszos ételt készíteni. A zöld paradicsommal pedig különleges elképzeléseket valósít meg.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mit keres a BBQ és a lazac a csárdában?

Az augusztus 20-i ünnepségek egy része a gasztronómia köré szerveződött így természetesen mi sem maradhattunk ki belőle. A hagyományosnak számító Magyar Ízek Utcája mellett idén a Vörösmarty téren helyet kapott a Csárdafesztivál is, mi pedig – dacolva hol a hőségriadóval, hol az esővel – teszteltünk mindkét helyen.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Mit is jelent a gourmet élmény? A jól ismert definíció szerint a gourmet étel olyan étel, mely minőségi és különleges alapanyagokból gondos és szakavatott kezek által készül el és kifogástalan formában, hőmérsékleten kerül a vendég elé. A Gourmet Fesztivál után az én definícióm ez lett: a csontig hatoló gyönyör, ami minden érzékszervemre, a tudatomra, sőt akár az érzelmeimre is hatással van. 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Magyar bárányt a magyar asztalra

A juh ágazatban nagy potenciál rejlik, ez nem csak gazdaságilag kiaknázandó lehetőség, de promócióra érdemes érték is – hangsúlyozták a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat képviselői a közösen megrendezett, kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón a Ferdinánd Monarchia Étterem és Sörházban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mészáros Pál: „Szekszárdon ma már ciki a rossz bor”

A koronavírus-járvány miatt az internetes értékesítésünk megháromszorozódott, ez a szegmens kompenzálta a vendéglátásban kieső forgalmunk egy részét – mondta a Gourmet Riporternek Mészáros Pál, szekszárdi borász. A Mészáros Borház tulajdonosa megosztotta velünk, miért nem használ rovarirtószert, mi az a zöldítő komplex, és azt is elárulta, olykor úgy tekint a hordóban érlelt borra, mint egy különleges fűszerre.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Az örökségre fókuszál az idei Gourmet 

Két év szünet után az ínyencek idén újra végigkóstolhatják az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát. Az eseményen felsorakoznak a legjobb éttermek, borászatok, cukrászdák. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont május 27-29.

 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ahol angyalok röpködnek a templomtorony körül

A Baranya megyei Geresdlakon különös módon hangolódnak az ünnepre: a helyiek minden évben elkészítik településük mását mézeskalácsból. A munkához majd egy mázsa lisztet használnak fel, a végeredmény ámulatba ejtő. A középületek és otthonok mellett mesejelenetekben gyönyörködhetnek a látogatók, találkozhatnak Jancsival és Juliskával, Hófehérkével vagy Csipkerózsikával.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Csernus doki: "A vendégszeretet szívből jön"

Felszámolta a praxisát, vidékre költözött, de nem lett remete: vendégül lát és országjáró körutakon segít a konfliktuskezelésben. Csernus Imre azt tapasztalja, hogy az emberek türelmetlenek, gyorsan akarnak és azonnal és mindent. Enni is, persze. Exkluzív interjúnkban rávilágított arra is: vendégszeretetünket jelentősen befolyásolja a környezetünknek történő megfelelési kényszerünk, ezért sokkal többet mutatunk, mint amennyire képesek vagyunk. Hasznos tanácsok Csernus dokitól ünnepekre, és ünnepek utánra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

"Gázolajat öntünk a Mercedesbe"

Nem bánnunk valami szépen a szervezetünkkel – jelentette ki Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) piacszervezésért, közösségi marketingért felelős elnökségi tagja. Jelentősen le vagyunk maradva Európától halfogyasztásban, noha az életmódunkhoz éppen a hal lenne a legideálisabb táplálék. Megnyugtatott mindenkit: bőségesen lesz magyar hal karácsonykor. Azt tanácsolta, vegyük meg előre az ünnepi halat, egy-két hétig nem lesz baja a mélyhűtőben.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017