Tüzes borok, vulkáni ízek Gundel-palacsintával

A koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérően, júliusban adták át az év bortermelőjének, Borbély Tamásnak a címhez járó díszoklevelet. Nemcsak az időpont, de a helyszín is változott, az eseménynek idén a Gundel Palota adott otthont. A gálaebéd során a remek badacsonyi borokat pisztráng, borjú, vargánya és barackos csatni egészítette ki.

Cikk folytatása

Nincs szebb szín a rosénál!

Hatvan borász, rozék, buborékok minden mennyiségben, street food és macaronba töltött fagylalt várja mindazokat, akik július 2-4. között kilátogatnak a Városligetbe a jubileumi Rosalia Fesztiválra. Lehet majd szavazni a fesztivál borára, és idén először megkóstolhatjuk a Rosalia bort is, amelyet a Paulus Molnár Borház palackozhatott.

Cikk folytatása

Rosalia: ismét rózsaszínben látni a világot

A hosszú hónapokon át tartó korlátozások után a borrajongóknak nincs más vágya, mint újra együtt kortyolgatni a legkedvesebb barátokkal. Ha lehet, egy gyönyörű ligetben, hatalmas fák árnyékában, s csak örülni egymásnak, a nagyszerű pillanatnak. Mi lehet erre alkalmasabb, mint a Rosalia fesztivál?

Cikk folytatása

Aromatérkép segít a borválasztásban

A rendszerváltoztatás óta sokat fejlődött a magyar borkultúra. Egyre többen tudják, milyen illatokat, ízeket érdemes keresni egy adott fajtában. Sokan ugyanakkor még ma is tanácstalanul állnak az üzletben, ha bort kell választaniuk. A Hilltop új címkéi mostantól igazi fogódzót nyújtanak azoknak is, akik kevésbé tájékozottak a borok világában.

Cikk folytatása

Pillantson be a Zwack családi fotóalbumába!

Ismét kinyitott a Soroksári úti Unicum Ház. A Zwack házi múzeuma a pandémia alatt sem tétlenkedett, fejlesztéseik révén a látogatóknak még több élményben lehet részük. Ráadásul a nyitást a jegy mellé adott ajándékkal és a legújabb termékük kóstolási lehetőségével ünneplik.

Cikk folytatása

Tíz éve született az egri csillag

Beköszöntött a tavasz, ismét kóstolhatók a legújabb egri csillagok. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a ma oly népszerű ital mindössze egy évtizeddel ezelőtt született. A fehér házasítás mára méltó párja lett a híres bikavérnek, nem csoda, ha évi egymillió palackot állítanak elő belőle az egri borászok.

Cikk folytatása

A "szőkétől" az erős négyesig

Immár teljes a belga monostori hagyományokból született sörkínálat a tavaly megnyílt Pannonhalmi Apátsági Sörfőzdében. A főzde célja, hogy a magyar fogyasztók is megismerjék az évszázados sörtípusok itthoni változatait, miközben már javában dolgoznak a sor folytatásán.

Cikk folytatása

Csúcsév után, nehéz esztendő előtt

A borászok egyöntetű véleménye, hogy a 2020-as évjárat igen jónak ígérkezik. Ugyanakkor nem felhőtlen az égbolt az ágazat felett: körképünkből kiderül, hogy a pincészetek szerint a turizmus újraindulása nélkül elképzelhetetlen a borászatok prosperálása. Bár a kormány egyes intézkedései kifejezetten támogatják az ágazatot, a borászok el tudnának képzelni további kedvező döntéseket.

Cikk folytatása

Füstös, gyümölcsös, kekszes

A magyarok többsége még mindig csupán az ünnepek alkalmával fogyaszt pezsgőt, sokan kizárólag szilveszterkor koccintanak a buborékos itallal. Legtöbben éppen ezért nehezen döntenek, milyen pezsgőt vásároljanak, melyik pincészettől, milyen árfekvésben. Nekik segítünk cikkünkkel.

Cikk folytatása

Az aszú több mint egy édes bor

A világ legjobb borai között számon tartott aszú képes megmutatni a Tokaj különleges adottságait, továbbá azt az évszázadokkal ezelőtt kifejlesztett egyedi technológiát, amit ebben a formában sehol máshol nem alkalmaznak a világon. Az ünnepi asztalra kerülő szárnyasok mellé egy aszú kitűnő választás, ahogy remek kiegészítője a bejglinek is.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017