Amikor a magyar túra után megszűnt körülöttünk a világ

A Budapest Borfesztivál évek óta hatalmas népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Igazi különlegességekkel találkozhat itt a borkedvelő, sok eseteben még a borászokkal is van lehetőség beszélgetni. Mindezt gyönyörű környezetben, kellemes zene mellett.

Cikk folytatása

Teszteltük a szaglásunkat a Borfesztiválon

Tudja-e, hogy a kisfröccsben vagy a hosszúlépésben nagyobb a bor aránya a vízhez viszonyítva? És azt, hogy hol található a neszmélyi borvidék? Netán felismerné a karamell, a füstös bőr vagy a méz illatát? Ha minden kérdésre igen lenne a válasza, és részt vett az idei Budapest Borfesztiválon, akkor minden bizonnyal sok-sok ajándékkal távozott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sátrából.

Forgalmi növekedést realizált a SPAR

Az új, Curioso családba olyan borokat válogatunk, amelyek kiemelkedő minőségűek, kisebb családi pincészetek limitált tételei, vagy kevésbé ismert fajták házasításai – mondta magazinunknak Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. Kitért arra is: a vállalat az év végéig hat regionális központot nyit, ahová olyan kistermelők jelentkezését várják, akik azonosulni tudnak a cég értékeivel.

Cikk folytatása

A borfesztivál, ahol egyszerűen ott kell lenni

Harminc év alatt sokak számára már-már természetessé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthetetlen partival búcsúzzon. Talán nem is kínálkozik erre jobb alkalom, mint a szeptember 8-11. között megrendezendő 31. Budapest Borfesztivál, amely idén is számos újdonsággal, nagyszerű kínálattal, hatalmas területen várja a borkedvelő közönséget.

Cikk folytatása

Török Csaba: „Nem lehet a szomszédom a példaképem”


Ha meg akarom csinálni a világ legjobb borát, vagy amit én tudok legjobbat, rá kell jönni, hol vannak ennek a játéknak a koordinátapontjai, ezért szükséges kóstolni a világ legjobbjait – mondta portálunknak Török Csaba, a 2HA pincészet tulajdonosa. Beszélt még a gasztronómia és bor kapcsolatáról, a zéró toleranciáról, a minőségi és az ihatatlan borok kapcsolatáról. 

Cikk folytatása

Rózsaszín mámor kerítés nélkül

Fantasztikus borkínálat várja a látogatókat június 10-12-én a Városligetben, az ikonikussá vált Rosalia Fesztiválon, ahol minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell. Idén kiemelt szerepet kapnak a pezsgők, a habzó és gyöngyöző borok.

Cikk folytatása

Amerikai életérzés ginnel kombinálva

Az Opera Gin megint úttörő valamiben: az első magyar, többszörösen díjnyertes ginfőzde új otthonra talált Budapest Grand Boulevard-ján. Szfinx Gin & Wine Bar néven a cég flagship bárt nyitott, ahol Pazar környezetben kapnak méltó kíséretet a koktélok. A hely gasztronómiai koncepcióját a New Yorkból hazaköltöző, filmsztárok egyik kedvenc magyar séfjeként is ismert Kiss Mariann álmodta meg.

Cikk folytatása

Pezsgőt készítene az év borásza

A Magyar Bor Akadémia kihirdette a szervezet által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon” cím nyertesét. Idén a díjat Nyúlné Dr. Pühra Beáta, a Nyakas Pincészet főborásza kapta, aki az Etyek-Budai borvidéket képviseli. Az év borászának személyes kedvence a rajnai rizling, amit a borok királynőjének tart.

Cikk folytatása

Rajnai rizling, éhes seregélyekkel

A Fióka Étteremben mutatta be Christer Sandahl tulajdonos, Palkó Zsolt borász és Crab Maria Antoanett sommelier a Villa Sandahl legújabb, 2019-es rizling tételeit. A Sandahl borok humoros, a szokványostől eltérő címkesorozatának ihletői a Sandahl birtokokon késő őszig tanyázó seregélyek lettek.

Cikk folytatása

Kerek évforduló a Várban, egy kis „somlóisággal”

Szeptember 23-26. között jubileumi borünnep várja a Budavári Palotába látogatókat. A 30. Budapest Borfesztivál idei vendége legkisebb borvidékünk, Somló lesz. A fesztivált kizárólag koronavírus ellen védettek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017